Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. ledna 2022 13:51
Čas čtení 1:15
Vojtěch Vanda

Češi loni darovali přes portál Darujme.cz přes půl miliardy korun. Jde o rekord

Češi loni darovali přes portál Darujme.cz přes půl miliardy korun. Jde o rekord
Zdroj: HZS Moravskoslezského kraje
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Dobrou zprávu tlumočil prezident nadace Zdeněk Mihalco na Twitteru.

Lidé v Česku chtějí pomáhat. Důkazem je poslední informace Nadace Via, která spravuje darovací portál Darujme.cz. V roce 2021 se zde celkem vybralo 550 milionů korun, což je podle ředitele Nadace Via Zdeňka Mihalca absolutní rekord. „Jen za prosinec to bylo zhruba 60 milionů,“ dodal Mihalco.

Doporučeno
Lucie s roztroušenou sklerózou potřebuje pomoc s nákladnou léčbou. Nemoc ji oslepila na jedno oko, koronavirus ji nepustí do práce Lucie s roztroušenou sklerózou potřebuje pomoc s nákladnou léčbou. Nemoc ji oslepila na jedno oko, koronavirus ji nepustí do práce 6. ledna 2022 11:43

„Přes Darujme.cz jste loni darovali neuvěřitelných více než 550 milionů Kč, což je absolutní rekord. Jen za prosinec to bylo cca 60 milionů. Advent a Vánoce byly dle těchto dat štědřejší asi o 15 procent než v roce 2020,“ poděkoval za velkorysost přispěvatelů ředitel Nadace Via Zdeněk Mihalco na Twitteru.

Domů
Sdílet
Diskuse