Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. ledna 2022 11:43
Čas čtení 1:33
Vojtěch Vanda

Lucie s roztroušenou sklerózou potřebuje pomoc s nákladnou léčbou. Nemoc ji oslepila na jedno oko, koronavirus ji nepustí do práce

Lucie s roztroušenou sklerózou potřebuje pomoc s nákladnou léčbou. Nemoc ji oslepila na jedno oko, koronavirus ji nepustí do práce
Zdroj: se svolením Lucie Mollinari
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Lucie se léčí s roztroušenou sklerózou již 15 let. Je mladou matkou, jíž nákladná léčba ve spojení s postupující nemocí a všudepřítomným koronavirem znemožňuje chodit do práce. Proto její doktorka založila sbírku, kde můžeš pomoci i ty.

Roztroušená skleróza je nevyléčitelná nemoc, která dokáže pořádně zkomplikovat každodenní život. Refresher už v minulosti přinesl rozhovor s Evou, která si nemocí prochází. Někdy ale nemoc přejde do takového stádia, kdy se nemocný neobjede bez pomoci druhých. Minimálně bez pomoci finanční.

Přesně v této situaci je mladá matka Lucie Mollinari. Lucie s nemocí bojuje již 15 let, nyní v boji tahá za kratší konec. Prakticky nevidí na jedno oko, ztratila cit v nohách a kvůli léčbě potlačující imunitu musí být doma, jelikož se musí chránit před nákazou koronavirem. Toto vše jí znemožňuje chodit pořádně do práce. Proto jí její lékařka založila sbírku, kde můžeš přispět na její nákladnou léčbu i ty.

Doporučeno
Eva žije s roztroušenou sklerózou. Jsem prý maják, který nemůže zářit bez temnoty, říká (Rozhovor) Eva žije s roztroušenou sklerózou. Jsem prý maják, který nemůže zářit bez temnoty, říká (Rozhovor) 5. února 2021 12:44

Roztroušená skleróza však páchá škody na těle i jinde než konkrétně v mozku či míše. Lucie má kvůli ní i vyhřezlé plotýnky, které jí komplikují pohyb. Rehabilitaci pojišťovna proplácí jen do určité míry a jistou dobu, což nestačí ani na utišení bolesti zad a už vůbec ne na vrácení citlivosti nohou.

Domů
Sdílet
Diskuse