Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. ledna 2022 8:43
Čas čtení 0:50
Ondřej Jarůšek

KORONAVIRUS: V sobotu přibylo 9 201 nakažených, počet hospitalizovaných dále klesá

KORONAVIRUS: V sobotu přibylo 9 201 nakažených, počet hospitalizovaných dále klesá
Zdroj: TASR - Radovan Stoklasa
NEWS DENNÍ NÁRŮST NAKAŽENÝCH KORONAVIRUS
Uložit Uložené

V nemocnicích je 1 599 pacientů s covidem-19.

Během soboty testy odhalily 9 201 případů nákazy koronavirem. To je nejvyšší víkendový nárůst od začátku prosince. Provedeno bylo přes 53 tisíc PCR a skoro 5 tisíc antigenních testů. Pro srovnání, minulou sobotu hygienické stanice potvrdily necelé 4 tisíce případů, nový denní přírůstek je tedy více než dvojnásobný. Informuje o tom Ministerstvo zdravotnictví.

Rostoucí počty nově nakažených jsou způsobeny šířením varianty omikron, která je nakažlivější než předchozí mutace. Na druhou stranu však dle dosavadních informací nezpůsobuje tolik vážný průběh onemocnění.

Doporučeno
Toto může být jeden z příznaků omikronu. Vědci popsali nový symptom Toto může být jeden z příznaků omikronu. Vědci popsali nový symptom 14. ledna 2022 12:58

Počty hospitalizovaných v České republice tak i nadále klesají, v současnosti se v nemocnicích nachází 1 599 pacientů s covidem-19, což je nejméně od října loňského roku. Ve vážném stavu je podle dat Ministerstva zdravotnictví 312 osob. Celkově si v Česku pandemie vyžádala 36 853 obětí.

I nadále platí, že nejvíce se nákaza šíří v Praze a okolí. Hlavní město má za posledních 7 dní v přepočtu na 100 tisíc obyvatel přes 1 200 nakažených. Celorepublikové incidenční číslo stouplo na 636.

S ohledem na epidemiologickou situaci v zemi se vláda rozhodla od pondělí 17. ledna změnit některý opatření. Týkat se budou například škol, kde se bude plošně testovat antigenním testem jednou týdně. Testování čeká i zaměstnance, kteří se budou v práci testovat dvakrát týdně nebo jednou za tři až pět dní.

Domů
Sdílet
Diskuse