Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. ledna 2022 17:29
Čas čtení 1:02
Tereza Šnajdrová

„Zas**ný zaostalý příběh.“ Herec Peter Dinklage kritizuje remake Sněhurky a sedmi trpaslíků od Disneyho

„Zas**ný zaostalý příběh.“ Herec Peter Dinklage kritizuje remake Sněhurky a sedmi trpaslíků od Disneyho
Zdroj: Flickr/Who Dates Who/volně k užití
NEWS DISNEY
Uložit Uložené

Peter Dinklage neboli Tyrion Lannister ze seriálu Hra o trůny se ostře ohradil proti nové Sněhurce od Disneyho. Herci s achondroplazií, který měří 135 centimetrů, se nelíbí, jak pohádka vyobrazuje trpaslíky. „Zas**ný zaostalý příběh,“ prohlásil.

Ačkoliv žijeme ve 21. století, stále se najdou tací, kteří podporují stereotypy, upozorňují na něčí odlišnost nebo dokonce nedokonalost. Pohledy mnohých se nyní upnuly k zábavnímu konglomerátu Disney, který připravuje novou akční adaptaci pohádky Sněhurka, ve které ani po letech nebudou chybět trpaslíci z jeskyně. Proti tomu se však ohradil herec Peter Dinklage, kterého můžeš znát ze seriálu Hra o trůny. Právě on totiž trpí onemocněním achondroplazie a měří 135 centimetrů. „Zas**ný zaostalý příběh,“ řekl podle Huffington Postu herec.

Doporučeno
Vojta Drahokoupil: Podmínky na ostrově byly ještě těžší, než vidíte v televizi. Byl jsem v úplné paralýze (Rozhovor) Vojta Drahokoupil: Podmínky na ostrově byly ještě těžší, než vidíte v televizi. Byl jsem v úplné paralýze (Rozhovor) 24. ledna 2022 11:30

Herec Peter Dinklage, kterého můžeš znát především díky roli Tyriona Lannistera ze seriálu Hra o trůny, se pořádně rozohnil v podcastu Marca Marona, který nese název WTF. Řeč totiž přišla na novou filmovou adaptaci pohádky Sněhurka, která vzniká pod Disneyho taktovkou a ve které opět nebudou chybět trpaslíci žijící v jeskyni.

Sám Peter Dinklage přitom trpí nemocí achondroplazie, která způsobila, že měří 135 centimetrů, a informace o chystaném snímku se ho velmi dotkla. „V jednom směru je Disney progresivní, ale v tom druhém stále propaguje ten zas**ný zaostalý příběh sedmi trpaslíků žijících v jeskyni,“ naštval se herec, podle kterého společnost Disney sbírá pochvaly za rasovou vyváženost, ale zároveň stereotypně zobrazuje lidi s postižením.  

Bez urážky, ale byl jsem trochu zaskočen. Produkce byla velmi hrdá, že do role Sněhurky obsadila latino herečku, ale stále vypráví příběh Sněhurky a sedmi trpaslíků. Podívejte se, co vytváříte, vždyť to nedává smysl. Co to sakra děláte? Udělal jsem málo pro to, aby k podobným stereotypům nedocházelo? Asi nejsem dost slyšet,“ dodal Peter Dinklage.

Huffington Post požádal společnost Disney o vyjádření, ale žádné odpovědi se mu nedostalo.

Domů
Sdílet
Diskuse