Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
30. ledna 2022 15:29
Čas čtení 1:13
Daniel Mikolášik TASR

Vichřice si v Česku vyžádala první oběť. Vlaky mezi Brnem a Bratislavou nejezdí

Vichřice si v Česku vyžádala první oběť. Vlaky mezi Brnem a Bratislavou nejezdí
Zdroj: České dráhy
NEWS PŘEDPOVĚĎ POČASÍ
Uložit Uložené

Muže zabila pětimetrová zeď svalená větrem.

Vichřice, která v neděli zasáhla Českou republiku, si vyžádala první oběť. Jeden muž zemřel v průmyslovém areálu u Kladna poté, co na něj spadla pětimetrová zeď svalená větrem.

Vzhledem k popadaným stromům v zemi se také zastavila dopravu na několika železničních tratích, včetně hlavní tratě mezi Brnem a Bratislavou, informoval zpravodajský server TN.cz.

Doporučeno
Silný vítr v Česku připravil desetitisíce domácností o elektřinu, komplikuje i dopravu. V noci měl sílu orkánu Silný vítr v Česku připravil desetitisíce domácností o elektřinu, komplikuje i dopravu. V noci měl sílu orkánu 30. ledna 2022 12:05

Provoz na trati mezi Českem a Slovenskem přerušila spadlá trolej u Břeclavi. V důsledku nehody uvízl mezinárodní rychlík z Budapešti do Prahy s přibližně 70 cestujícími. Vzhledem k terénu je nemohou odvézt náhradní autobusy, musí tak ve vlaku počkat, dokud soupravu neodtáhnou.

Podle hasičů se situace obešla bez zranění. Není zatím jasné, kdy dopravu na této trati obnoví.

Správa železnic informovala, že hasiči zasahovali na 40 místech, kde silný vítr lámal a vyvracel stromy a ovlivňoval tak železniční dopravu. Nejvíce výluk hlásili na severu země a v oblasti Českomoravské vrchoviny.

Na trati mezi obcemi Chornice a Dzbel na Moravě zastavil jeden vlak před vyvráceným stromem a následně na něj spadl další strom, ke zraněním však nedošlo. Popadané stromy, ale také sněhové jazyky v částech Česka komplikovaly i silniční dopravu a vedly k několika dopravním nehodám.


Hasiči po celém Česku měli už dopoledne na kontě dohromady více než tisíc zásahů souvisejících zejména s spadanými větvemi a stromy, ale také uvolněnými střechami. Bez elektřiny se v zemi ocitlo 53 tisíc domácností. Provoz včetně lanovek rušila i lyžařská střediska.

Doporučeno
Pozor na požáry. Meteorologové vydali novou výstrahu Pozor na požáry. Meteorologové vydali novou výstrahu 29. dubna 2024 10:27

Mimořádně silný vítr hlásili meteorologové na nejvyšších horách země, kde dosáhl až síly orkánu. Na Sněžce naměřili meteorologové nárazy větru o rychlosti 188 kilometrů za hodinu.

Domů
Sdílet
Diskuse