Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. února 2022 19:01
Čas čtení 0:59
Adam Novosad

VIDEO: Reportéra odvedly čínské bezpečnostní složky přímo během živého TV vstupu. Informoval o zahajovacím ceremoniálu olympiády

VIDEO: Reportéra odvedly čínské bezpečnostní složky přímo během živého TV vstupu. Informoval o zahajovacím ceremoniálu olympiády
Zdroj: Maddie Meyer/Getty Images
NEWS ZIMNÍ OLYMPIJSKÉ HRY 2022
Uložit Uložené

Nizozemská televize musela přerušit svůj živý vstup z Pekingu, když jejich reportéra odvedli přímo z obrazu.

Nizozemského reportéra Sjoerda den Daase odvedly čínské bezpečnostní složky během přímého přenosu. Stalo se tak, když se promlouval divákům televize NOS před národním stadionem během otevíracího ceremoniálu zimních olympijských her v Pekingu. Informoval o tom i New York Post.

Reportér si s kolegou našli místo pro svůj živý přenos, zapnuli kameru, ale po pár vteřinách se na scéně zjevil příslušník bezpečnostních složek a den Daase odtáhl z obrazu pryč.

Doporučeno
Přes 100 tisíc followerů jsem si skutečně vydřela, říká známá česká herečka z filmů pro dospělé Silvia Dellai (Rozhovor) Přes 100 tisíc followerů jsem si skutečně vydřela, říká známá česká herečka z filmů pro dospělé Silvia Dellai (Rozhovor) 5. února 2022 12:30

Muž v civilním oblečení s červenou páskou s označením „dobrovolník veřejné bezpečnosti“ reportéra pod nátlakem odvedl pryč a nizozemská televize spojení přerušila.

Zatímco Mezinárodní olympijský výbor označil incident za nedorozumí a „přílišnou horlivost“ čínských bezpečnostních sil, Sjoerd den Daas na Twitteru napsal, že se nejedná o ojedinělou situaci.

V posledních týdnech podle dne Daase čelilo několik zahraničních novinářů nesmyslným kontrolám čínské policie, když informovalo o olympijských hrách.

„Když jsme se ptali, nikdo nám nedokázal říct, co špatného jsme udělali. V našem živém vysílání jsme mohli pokračovat z parkoviště za rohem,“ napsal na sociální síti.

Reportér vysvětlil, že živé vysílání začali na místě, které jim ukázala policie, protože okolí stadionu bylo během ceremonie ohraničeno a bylo nedostupné, ale přesto jim vstup překazil dobrovolník.

Domů
Sdílet
Diskuse