Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
23. února 2022 15:29
Čas čtení 1:57
Vojtěch Vanda

Nejhůře se s výstrahami kvůli počasí pracuje s Prahou. ČHMÚ loni úspěšně předpovídal 85 % nebezpečných jevů

Nejhůře se s výstrahami kvůli počasí pracuje s Prahou. ČHMÚ loni úspěšně předpovídal 85 % nebezpečných jevů
Zdroj: TASR/AP
NEWS PŘEDPOVĚĎ POČASÍ
Uložit Uložené

Český hydrometeorologický ústav informoval o své úspěšnosti vydaných výstrah v minulém roce.

Český hydrometeorologický ústav informoval o své úspěšnosti vydaných výstrah v minulém roce. Podle výsledků šetření, které byly uvedeny v tiskové zprávě, bylo v roce 2021 hodnoceno na úrovni České republiky 345 výstrah a nebezpečných jevů, z nichž 219 bylo úspěšných, 74 částečně úspěšných a 52 neúspěšných. To znamená, že úspěšných a částečně úspěšných bylo 85 procent. Ústav loni nezaznamenal případ velmi neúspěšné výstrahy.

Doporučeno
ČHMÚ: Ve středu se do Česka vrátí silný vítr, opět hrozí poškození stromů ČHMÚ: Ve středu se do Česka vrátí silný vítr, opět hrozí poškození stromů 22. února 2022 16:00

Úspěšnost vyhlašování výstrah, například před větrem, deštěm, bouřkou nebo sněhem, se hodnotí na základě porovnání očekávané intenzity jevu ve výstraze, která se porovná se skutečně pozorovaným jevem. Existují 4 kategorie: úspěšná, částečně úspěšná, neúspěšná a velmi neúspěšná.

Domů
Sdílet
Diskuse