Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. února 2022 23:38
Čas čtení 1:28
Radim Šlechta

Předpověď počasí: O víkendu se do České republiky vrátí zima. Pozor dávej na náledí

Předpověď počasí: O víkendu se do České republiky vrátí zima. Pozor dávej na náledí
Zdroj: TASR/Karin Ošvárthová
NEWS PŘEDPOVĚĎ POČASÍ
Uložit Uložené

Jak bude tento víkend?

Do Česka v jednom z posledních zimních týdnů vrátí klasická zima. Meteorologové očekávají, že v následujících dnech klesne teplota pod bod mrazu a na horách bude sněžit. Vedle toho nás stejně jako v minulých týdnech čeká silný vítr, místy s nárazy až o rychlosti 90 km/h. Ten by se ale podle předpovědi měl o víkendu uklidnit. Předpověď počasí na následující dny zveřejnil Český hydrometeorologický ústav.

V pátek čeká území Česka převážně oblačno. Ráno místy i skoro jasno. Především v Čechách očekávají meteorologové sněhové přeháňky. V nižších polohách pod 400 metrů budou podle nich i přeháňky smíšené nebo dešťové. Teploty se v noci dostanou na 4–0°C, na západě Čech klesnou i dva stupně pod nulu. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají na 5 až 9°C. Na horách se budou držet okolo -1°C.

Vítr se očekává západní v rychlosti 4–8 m/s s nárazy kolem 15 m/s. Večer však bude vítr slábnout. Meteorologové varují zejména před ojedinělou tvorbou náledí především na území Čech.

Domů
Sdílet
Diskuse