Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. února 2022 10:15
Čas čtení 1:00
Tereza Patočková

Filozofická fakulta stáhla z výuky profesora, který měl obtěžovat studentky. Ten vinu popírá

Filozofická fakulta stáhla z výuky profesora, který měl obtěžovat studentky. Ten vinu popírá
Zdroj: Pexels/Anete Lusina
NEWS SEXUÁLNÍ NÁSILÍ SEXUÁLNÍ OBTĚŽOVÁNÍ
Uložit Uložené

Filozofická fakulta Univerzity Karlovy kvůli sexuálnímu obtěžování několika studentek stáhla z výuky Petra Christova z Katedry divadelních věd. Studentky ve svých svědectvích, popisují obtěžování a ponižování v soukromí i během výuky.

Filozofická fakulta UK stáhla z výuky pedagoga Petra Christova z Katedry divadelní vědy poté, co několik studentek vypovědělo, že je sexuálně obtěžoval a veřejně ponižoval. Informaci i výpovědi studentek přinesl Deník N. Christov vše popřel, s kroky fakulty nesouhlasí a ve svém vyjádření se označil za oblíbeného a profesionálního pedagoga. 

„Při orálním sexu mě přidusil tak silně, že se mi v tramvaji vybarvily modré podlitiny pod očima. Snažila jsem se ho bouchat rukama, ale na to on nereagoval. Nebyla jsem schopná to zpracovat, natož si o tom s ním promluvit,“ svěřila se Deníku N jedna ze studentek, která kvůli traumatizujícímu vztahu s profesorem školu opustila.

Domů
Sdílet
Diskuse