Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. března 2022 v 10:20
Čas čtení 0:58
Ilona Hobzová

VIDEO: Režiséra filmu Black Panther si spletli s bankovním lupičem, zadržela ho policie

VIDEO: Režiséra filmu Black Panther si spletli s bankovním lupičem, zadržela ho policie
Zdroj: Alberto E. Rodriguez/Getty Images
NEWS DISNEY
Uložit Uložené

Ryan Coogler zatčení potvrdil serveru Variety. Jednalo se o omyl bankovní úřednice, který vedl k zatčení slavného režiséra.

Režisér filmu Black Panther Ryan Coogler byl v lednu krátce zatčen v americké Atlantě poté, co na něj jedna ze zaměstnankyň banky zavolala policii. Spletla si ho s bankovním lupičem, když si chtěl vybrat ze svého účtu vyšší peněžní obnos. Serveru Variety to potvrdil sám umělec.

Doporučeno
KVÍZ: Jak dobře znáš filmy o Batmanovi? KVÍZ: Jak dobře znáš filmy o Batmanovi? 8. března 2022 v 8:30

Chci být diskrétní 

„Tahle situace se nikdy neměla stát,“ uvedl pro Variety Coogler. Dodal ale, že Bank of America s ním spolupracovala a všechno vyřešila k jeho spokojenosti. „Všichni jdeme dál,“ doplnil režisér.

Podle Variety byl Coogler zatčen 7. ledna  2022 poté, co přišel k bankovní přepážce v Atlantě s žádostí o výběr dvanácti tisíc dolarů, v přepočtu přibližně 275 tisíc korun. Zaměstnanci za přepážkou měl předat lístek s poznámkou, aby peníze přepočítal někde jinde. „Rád bych byl diskrétní,“ stálo na lístku.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Music Monopoly Media Group (@musicmonopoly)

Bankovní úřednice si situaci mylně vyložila jako pokus o loupež, protože částka přesahovala deset tisíc dolarů. Podezření oznámila nadřízenému a společně zavolali policii. Kromě Cooglera byli zadrženi i dva jeho přátelé, kteří na režiséra čekali před bankou, přestože se snažili policistům vysvětlit, o koho se jedná.

Celá situace ale byla brzy vysvětlena a všichni tři byli zbaveni pout. Bank of America následně vydala omluvné prohlášení. „Hluboce litujeme, že k tomuto incidentu došlo. Nikdy se to nemělo stát a panu Cooglerovi jsme se omluvili,“ cituje Variety oficiální prohlášení.

Coogler v Atlantě natáčel pokračování snímku Black Panther: Wakanda Forever. Jeho premiéra je plánovaná na listopad 2022.

Domů
Sdílet
Diskuse