Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. dubna 2022 13:02
Čas čtení 0:54
Viktor Kniš

Ruský juniorský jezdec tvrdí, že na pódiu nehajloval: Nepodporuji nacismus, jsem připraven přijmout trest

Ruský juniorský jezdec tvrdí, že na pódiu nehajloval: Nepodporuji nacismus, jsem připraven přijmout trest
Zdroj: Nexta TV
NEWS VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Tvrdí, že jde o nedorozumění a nacismus považuje za jeden z nejhorších zločinů proti lidskosti.

Během uplynulého dne obletělo internet video 15letého vítěze soutěže v kartingu, který během oslavy na pódiu udělal rukou gesto výrazně podobné hajlování. Následně se před kamerami zasmál způsobem, který veřejnosti připomínal spíše zlomyslný výsměch než upřímnou radost. Chlapce proto mnozí obvinili, že použil nacistický pozdrav.

Jezdec Arťem Severiuchin nyní zveřejnil vyjádření, ve kterém tvrdí, že jde o nedorozumění a v žádném případě nepodporuje extremismus.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Artem Severiukhin (@artem.severiukhin)

„Chci se všem omluvit za to, co se stalo včera na mistrovství Evropy v kartingu. Stojíc na pódiu jsem udělal gesto, které mnozí vnímali jako nacistický pozdrav. Ale není to pravda – nikdy jsem nepodporoval nacismus a považuji ho za jeden z nejhorších zločinů proti lidskosti,“ řekl ve videu mladý muž. 

Tvrdí, že je připraven přijmout adekvátní trest. „Neumím vysvětlit, jak se všechno ostatní stalo. Vím, že je to moje chyba, vím, že jsem hlupák, a jsem připraven být potrestán. Ale prosím pochopte, že to nebyla žádná podpora nacismu nebo fašismu,“ dodal.

Doporučeno
Mučili ho, bili a údajně i znásilnili. Videa moldavského tiktokera tančícího v ukrajinské uniformě válcují internet Mučili ho, bili a údajně i znásilnili. Videa moldavského tiktokera tančícího v ukrajinské uniformě válcují internet 17. července 2023 6:00

Juniorský závodník Arťem Severiuchin se soutěže zúčastnil pod italskou vlajkou vzhledem k ruským sankcím. Ty zapříčinily vyloučení ruských sportovců z mnoha soutěží.

Domů
Sdílet
Diskuse