Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. dubna 2022 7:00
Čas čtení 7:48
Vojtěch Vanda

rainer: Rodiče mě jako malého neuspali, aniž by mi pustili Stinga. Jak jsem dostal looper, ztratil jsem zájem o okolní svět

rainer: Rodiče mě jako malého neuspali, aniž by mi pustili Stinga. Jak jsem dostal looper, ztratil jsem zájem o okolní svět
Zdroj: Filip Matějů
HUDBA ČESKÝ RAP FRESH BEATS FRESH RAP RAP
Uložit Uložené

Dubnový FRESH RAP ovládl producent tělem i duší.

Rapový posluchač si často v tuzemských textech, zejména v těch, které se obvykle snaží vyvolat nějaký rozruch, vyslechne fráze o tom, že „slov už bylo dost“ a že „přehršel slov je zbytečnou ztrátou času“, což je, přiznejme si, trochu oxymóron. Pomineme-li však, že si dobrovolně podkopávají podstatu své práce a opravdu se nad tím zamyslíme, zjistíme, že po odfiltrování slov často dostaneme ono gró písně. To, co nás u ní drží, proč je návyková a proč nás baví.

V době, kdy většina freestylových představení dává smysl jen v kolečku pro kamarády po osmi pivech, je o to víc třeba ocenit všechny, kteří vkládají svůj hudební um pod rapperovy myšlenky. Jedním dechem však dodáváme, že rap dokáže existovat bez hudby, ale ruku na srdce – měl by bez ní v dnešní době (komerční) úspěch?

Svět produkce je navíc s každým přibývajícím rokem kouzelnější, barevnější a zajímavější. Není tedy nejmenší důvod, abychom do našeho FRESH RAPu nepozvali někoho, kdo právě nyní mává s domácí produkcí. Duben proto patří moravskému producentovi, jehož jméno je čím dál více slyšet. 

rainer
Zdroj: Filip Matějů
FRESH RAP je seriál, který ti již déle než rok představuje ty nejzajímavější mladé rapové interprety z celého Česka. Pokud máš zájem si přečíst stories patnácti rapových osobností, jejichž kariéry brzo zasáhnou (pokud ještě nezasáhly) i tvé uši, klikni sem.

K tomu jsme nedávno začali vydávat i týdenní updaty k tomu, co nového se děje u českých rapových person na come-upu. Takže pokud ještě nesleduješ FRESH RELEASE, klikni sem.

Slova jsou jen kapky deště, slyšeli jsme v českém popu. Do rapové subkultury však z východu přichází melancholický orkán plný různorodých melodií. Martin Kožucharov alias rainer je hudebník ze Zlína, pro nějž tvorba nemá žádné hranice. Než se stal sound engineerem na plný úvazek tak, jak jej známe dnes, jeho tóny měly spíše smutnější charakter.

Doporučeno
Ďáblice v rouše beránčím Doja Cat se vrací s rapovým přídavkem. Scarlet 2 CLAUDE navazuje na démonické a krví nasáklé CD Ďáblice v rouše beránčím Doja Cat se vrací s rapovým přídavkem. Scarlet 2 CLAUDE navazuje na démonické a krví nasáklé CD 19. dubna 2024 15:00

„Ze začátku jsem dělal prakticky jen melancholickou hudbu, s veselejším vibem koketuju sotva rok,“ vysvětluje pro REFRESHER. „Jeden kamarád mi řekl, že moje beaty zní jako déšť a moji přítelkyni (zpěvačka Nanashi, pozn. red.) napadlo to personifikovat,“ osvětluje původ svého pseudonymu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený rainer (雨が降る) (@rainer_music)

Vyzkoušej předplatné
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 113745 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse