Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. dubna 2022 11:03
Čas čtení 1:08
Ilona Hobzová

Miloš Zeman vyzval šéfa odborů Josefa Středulu, aby kandidoval na prezidenta

Miloš Zeman vyzval šéfa odborů Josefa Středulu, aby kandidoval na prezidenta
Zdroj: TASR - Marko Erd
NEWS MILOŠ ZEMAN PREZIDENTSKÉ VOLBY 2023 ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Miloš Zeman výzvu přednesl na sjezdu Českomoravské konfederace odborových svazů.

Miloš Zeman přednesl vyzval na sjezdu Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS) jejich znovuzvoleného předsedu Josefa Středulu ke kandidatuře na prezidenta republiky.

Doporučeno
Dominik Duka za text o znásilňovaných Ukrajinkách čelí kritice od politiků, novinářů i veřejnosti Dominik Duka za text o znásilňovaných Ukrajinkách čelí kritice od politiků, novinářů i veřejnosti 28. dubna 2022 15:35

Zeman: Ostatní kandidáti? Sbírka podivných existencí 

Zeman nejprve poblahopřál Středulovi ke znovuzvolení do funkce předsedy odborových svazů. „Musím říci, že se nám tady rozmohl takový nešvar. V poslední době je jeden kandidát, žádní protikandidáti a výsledek téměř stoprocentní podpora toho jednoho kandidáta. Pevně doufám, že se tato situace nebude opakovat v prezidentské volbě,“ uvedl Zeman.

Na konci svého projevu poprosil delegáty sjezdu, aby Středulu ke kandidatuře na funkci prezidenta republiky přemluvili. „Skuteční kandidáti musí být přemlouváni,“ dodal. Zbytek kandidátů jsou podle Zemana sbírkou podivných existencí a nemají až na výjimky silný životní příběh. „Já věřím, Pepo, že tuto výzvu přijmeš a budeš jedním z nejsilnějších kandidátů v lednové prezidentské volbě,“ zakončil Zeman familiárně svůj projev.

Zeman se k možnosti Středuly jako svého nástupce vyslovil už letos v únoru. Podle stávající hlavy státu mají šanci čtyři kandidáti, mezi nimi právě šéf odborových svazů. 

„Na levici bych si tipoval předsedu odborů Josefa Středulu, na pravici bych si tipoval prezidenta Hospodářské komory Vladimíra Dlouhého, no a Andrej Babiš říká, že je catch-all party, to znamená, že bere voliče zleva i zprava. No a je-li v této pozici, lze mu přisoudit střed. No a tito tři kandidáti podle mého názoru, plus Alena Vitásková, tak to už máme čtyři, a to je víc než dost, mají šanci býti zvoleni,“ uvedl Zeman. Zbylé kandidáty tehdy označil za šašky.

Doporučeno
Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun 7. února 2024 17:36

První kolo přímé volby hlavy státu se bude v Česku konat příští rok, 8. března. Podle posledních průzkumů by měl největší šance na zvolení bývalý premiér Andrej Babiš, za ním skončil generál Petr Pavel a třetí příčku by obsadila Miroslava Němcová s 8 % hlasů.

Domů
Sdílet
Diskuse