Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. května 2022 18:12
Čas čtení 0:45
Jana Chovancová

VIDEO: Angelina Jolie musela ve Lvově utíkat do krytu. V ukrajinském městě se rozezněly sirény

VIDEO: Angelina Jolie musela ve Lvově utíkat do krytu. V ukrajinském městě se rozezněly sirény
Zdroj: Getty Images/Alex Wong
NEWS ANGELINA JOLIE VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Angelina Jolie je známá svou humanitární aktivitou po celém světě. Během návštěvy ukrajinského města Lvov musela utíkat do bezpečí.

Americká herečka je kromě herectví známá také svou humanitární pomocí po celém světě. Po poslední návštěvě na Ukrajině však musela urgentně odejít do bezpečí poté, co se ve městě Lvov spustila zvuková výstraha. Informuje o tom Unilad

Angelina Jolie přijela do ukrajinského města Lvov v sobotu 30. dubna, aby se setkala a popovídala s lidmi, kteří přišli o domov během ruské agrese na Ukrajině. Během cesty na vlakové nádraží v blízkosti města Kramatorsk mluvila s několika dobrovolníky a lidmi, které válka přímo ovlivnila. Ti jí vyprávěli, co všechno během války zažili a jak to reálně vypadá v jejich válkou poznačené zemi.

Během rozhovorů a setkání se ale po celém městě rozezněly sirény a herečka musela spolu s ostatními utíkat do bezpečí. Podle organizace OSN muselo více než 12,7 milionů Ukrajinců nuceně opustit své domovy a města, ve kterých žili, a to za pouhé dva měsíce. 

Během evakuace chtěla herečka ujistit lidi, že je v pořádku, a tak zamávala do kamery a několikrát klidně zopakovala, že je v pořádku. Situace je však alarmující a může za to i fakt, že město Lvov, ve kterém se Angelina nachází, bylo poslední týdny ostřelováno ruskými vojsky.

Domů
Sdílet
Diskuse