Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. května 2022 17:40
Čas čtení 1:27
Tereza Šnajdrová

MS v hokeji 2022: Česko vybojovalo první výhru! Velkou Británii porazilo 5:1

MS v hokeji 2022: Česko vybojovalo první výhru! Velkou Británii porazilo 5:1
Zdroj: ČTK/Kamaryt Michal
NEWS MS V HOKEJI 2022 ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

V sobotu odpoledne nastoupili čeští hokejisté do prvního zápasu letošního mistrovství světa. Na ledě se utkali s týmem Velké Británie, který porazili 5:1.

V pátek 13. května začalo ve Finsku Mistrovství světa v hokeji 2022 a jen o den později se na led postavila i česká hokejová reprezentace. Ta se v prvním zápase v Nokia Areně v Tampere utkala s Velkou Británií a slavila výhru 5:1.

Doporučeno
MS v hokeji 2022: Toto je kompletní program české hokejové reprezentace MS v hokeji 2022: Toto je kompletní program české hokejové reprezentace 13. května 2022 8:18

Během první třetiny zápasu nepadl ani jeden gól, ale rozhodně to neznamenalo, že by hokejisté šetřili síly. Hned v prvních pěti minutách se českému brankáři pokoušel vstřelit gól Joshua Waller, avšak Lukáš Dostál na oba pokusy hbitě zareagoval a puk zachytil. Na branku Velké Británie zase útočili Jakub Flek a Roman Červenka, ale ani jednomu z nich se střela nepodařila proměnit v gól.

Druhá třetina přinesla českému týmu hned dva góly

Krátce po zahájení druhé třetiny si Češi zahráli přesilovku, kterou nedokázali využít ve svůj prospěch. Čekání na branku pak v 27. minutě ukončil ve spolupráci s Davidem Krejčím český útočník Matěj Blümel.

Za stavu 1:0 Britové hráli v šesti, čehož si všiml i rozhodčí, a český tým tak dostal příležitost zabodovat během další přesilovky. Hned po ní následovalo trestné střílení, do kterého nastoupil Roman Červenka. Puk se mu však za brankovou čáru nepodařilo dostat. V čase 32:23 pak zaskóroval Jakub Flek, který ve spolupráci s Janem Ščotkou vstřelil puk do britské branky. Češi po konci druhé třetiny vedli 2:0 a jejich náskok nesnížila ani přesilovka týmu soupeře.

Češi porazili Velkou Británii 5:1

Začátek třetí třetiny Britové špatně rozehráli, Cade Neilson poslal puk do sítě a český tým si zahrál třetí přesilovku. Tu jen po pár minutách ukončil David Jiříček, který do britské branky poslal další gól. Češi vedli 3:0.

Český tým zaslepený úspěchem pak chyboval během střídání a i on měl v jednu chvíli na ledě šest hráčů. Britové dostali šanci v podobě přesilovky, žádný puk do české branky ale nedoputoval. V čase 46:47 pak Jiří Černoch vstřelil další branku a Česko vedlo nad Velkou Británií 4:0. 

Doporučeno
Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš? Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš? 3. května 2024 16:55

Netrvalo dlouho a do britské branky doputoval pátý gól českého týmu. O něj se znovu postaral Matěj Blümel, který skvěle zpracoval nahrávku kapitána Romana Červenky. Jen pár minut poté pak poprvé zaskórovala i Velká Británie. Gól do české branky poslal Ben Lake a snížil náskok Česka na 5:1.

Zápas skončil výhrou 5:1 pro Česko.

Domů
Sdílet
Diskuse