Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. května 2022 16:30
Čas čtení 5:22
Dominik Vetrák

10 nejlepších epizod seriálu Love, Death & Robots od Netflixu

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Love, Death & Robots má již 35 částí. Kterých 10 z nich musíš vidět?

Seriál Love, Death & Robots má za sebou již třetí sérii. Dohromady jsme na Netflixu viděli 35 různých krátkých animovaných filmů. Tento seriál má antologický formát, takže na sebe jednotlivé části nijak nenavazují a můžeš se na ně podívat v jakémkoli pořadí. Rozhodně tě nechceme odrazovat od toho, abys je viděl všechny, ale některé svou kvalitou a originalitou přece jen vyčnívají nad ostatními.

Doporučeno
Everything Everywhere All at Once je lepším filmem o multivesmíru než Doctor Strange 2 (Tip na film) Everything Everywhere All at Once je lepším filmem o multivesmíru než Doctor Strange 2 (Tip na film) 22. května 2022 15:30

Rozhodli jsme se proto vybrat 10 nejlepších epizod tohoto seriálu. Pokud se ti budou líbit, určitě se podívej i na další. Tyto krátké animované filmy mají jen kolem 10—17 minut, takže do dvou hodin zjistíš, jestli se ti tento seriál bude líbit. 

Jestli máš rád filozofické příběhy, špičkovou animaci, napětí, detailně zpracované násilné či akční scény a kreativní příběhy, Love, Death & Robots si zamiluješ. Pokud se ti líbí naše recenze a sem tam díky nim narazíš na super film či seriál, podpoř nás a staň se členem klubu Refresher+, abychom takových tipů a recenzí mohli napsat ještě více.

10. Shape-Shifters (režie: Gabriele Pennacchioli, délka: 16 minut)

Děj je o dvojici kamarádů v americké armádě kdesi na Blízkém východě. Pro svou jednotku jsou cennými členy, protože jsou vlkodlaci a využívají toho i v boji. Přesto si ale nedokážou najít respektující kamarády, protože se jich ostatní bojí a dobírají si je. Jednoho dne se situace na bojišti zvrtne a dvojici kamarádů možná nepomohou ani jejich schopnosti.

Epizodu zdobí fotorealistická animace, zajímavý příběh a sympatické postavy, které tě na konci epizody překvapí. Pokud dokážeš ocenit detailní záběry na brutální akci, Shape-Shifters tě okouzlí. Jen škoda, že animák nebyl delší.

Love Death Robots Najlepšie epizódy Netflix
Zdroj: Netflix

9. Suits (režie: Franck Balson, délka: 17 minut)

V tomto krátkém animáku bojují lidé s hordami mimozemšťanů. Používají k tomu podomácku vyrobené roboty s pořádným arzenálem zbraní. Společenství farmářů ochraňujících svá pole a rodiny si myslí, že to postačí, ale jednoho dne k nim pronikne neúnosné množství mimozemšťanů. Je čas na hrdinství, oběti a zabíjení.

Suits je z hlediska příběhu zcela přímočaré, přičemž se zaměřuje na úžasnou akci. Děj doplňují milé dialogy, několik překvapení a super postavy. I v tomto případě má film na konci zajímavé rozuzlení.

Love Death Robots Najlepšie epizódy Netflix
Zdroj: Netflix

+ Sonnie’s Edge (režie: Dave Wilson, délka: 17 minut)

Nemohli jsme se rozhodnout, který z těchto animáků si zaslouží prostor víc, a tak jsme se rozhodli doporučit ti je oba. Sonnie's Edge má bohatší zápletku než Suits, ale není to žádné dialogové drama. Jedná se o akční příběh, což si uvědomíš hned, jakmile uvidíš futuristický svět podzemních bestiálních zápasů.

Zaujme tě design příšer a robotů či vizuál plný neonových barev. Nechybí ani lechtivé sexuální scény a dějové zvraty. Stejně jako Suits, i tento příběh by si zasloužil celovečerní zpracování.

Love Death Robots Najlepšie epizódy Netflix
Zdroj: Netflix
Anketa:
Která série měla nejlepší části?
První série
Druhá série
Třetí série
První série
74 %
Druhá série
6 %
Třetí série
19 %

8. Good Hunting (režie: Oliver Thomas, délka: 17 minut)

Domů
Sdílet
Diskuse