Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
7. června 2022 9:26
Čas čtení 0:35
Viktor Kniš

Rusové zavřeli Mariupol do karantény. Vypukla v něm cholera

NEWS VÁLKA NA UKRAJINĚ ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Ukrajinské ministerstvo zdravotnictví varovalo, že hromadné pohřbívání a nedostatečný přístup k čisté vodě vytvářejí riziko vypuknutí cholery.

Ruští představitelé v okupovaném Mariupolu zavřeli toto jihoukrajinské přístavní město do karantény pro možné vypuknutí cholery. V pondělí o tom informoval portál britského deníku The Guardian s odvoláním na ukrajinské úřady.

Poradce starosty Mariupolu Petra Andrjuščenka pro ukrajinskou televizi uvedl, že město se připravuje na epidemii, protože se v něm hromadí mrtvá těla a odpadky.

Mariupoľ
Zdroj: TASR/AP

Andrjuščenko, který z města odešel na začátku války, citoval své zdroje stále přítomné v Mariupolu a řekl: „Slovo cholera je slyšet ve městě mezi místními představiteli a jejich poradci stále častěji. Pokud víme, epidemie víceméně již začala.“

Dodal, že mají informace o izolovaných případech nebezpečné nakažlivé choroby v Mariupolu, kde ruské nálety zničily většinu městské infrastruktury.

Noviny The Kyiv Independent napsaly, že ukrajinské ministerstvo zdravotnictví varovalo, že hromadné pohřbívání a nedostatečný přístup k čisté vodě vytvářejí riziko vypuknutí cholery v Mariupolu. Ministerstvo začalo hlásit podezřelé případy cholery v oblasti 1. června, dodaly noviny.

Domů
Sdílet
Diskuse