Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. července 2022 17:12
Čas čtení 0:34
Viktor Kniš

Wimbledon vyhrála kazašská tenistka Jelena Rybakina, slaví první grandslamový titul

Wimbledon vyhrála kazašská tenistka Jelena Rybakina, slaví první grandslamový titul
Zdroj: TASR/AP
SPORT TENIS ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Tunisanka Ons Džabúr nestačila na svoji soupeřku.

Kazašská tenistka Jelena Rybakina zvítězila proti Tunisance Ons Džabúr ve finále dvouhry žen na grandslamovém tenisovém turnaji Wimbledon v Londýně.

I když v prvním setu reprezentantka Kazachstánu své soupeřce podlehla, další dva už zvládla a po vítězství 2:1 na sety si odnáší skalp z duelu, do kterého nenastupovala jako jasná favoritka. Džabúr vedla do dnešního dne i ve vzájemných zápasech.

Pro obě tenistky šlo o první velké finále na grandslamovém turnaji.

Doporučeno
Barbora Krejčíková: Rodina je základ, nejen ve sportu, ale celkově v životě. Rodiče mi dali strašně moc Barbora Krejčíková: Rodina je základ, nejen ve sportu, ale celkově v životě. Rodiče mi dali strašně moc 13. dubna 2022 7:00

Nástup kazašské tenistky na turnaji část fanoušků pobouřil, po vypuknutí války na Ukrajině se totiž Wimbledon rozhodl, že tenisté ruské národnosti nebudou moci nastoupit na nejprestižnějším turnaji vzhledem k tomu, že Kreml agresivně napadl sousední suverénní zemi.

Rybakina se narodila v Rusku a strávila tam 18 let života, v zemi nadále žijí i její rodiče. Spolupracovat s Kazachstánem se rozhodla, když Rusko nebylo ochotno investovat do její kariéry, informuje New York Times.

Domů
Sdílet
Diskuse