Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Jakub Paulík TASR
30. července 2022 10:10
Čas čtení 0:34

Rusko má v úmyslu vymazat Ukrajinu z mapy světa, prohlásila americká velvyslankyně při OSN

Kategorie:
Zajímavosti
Uložit Uložené
Rusko má v úmyslu vymazat Ukrajinu z mapy světa, prohlásila americká velvyslankyně při OSN
Zdroj: Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo

Ministr zahraničních věcí Sergej Lavrov nadále mluví o „osvobozování“.

Velvyslankyně USA při OSN Linda Thomas-Greenfield upozorňuje na údajné plány Ruska. Podle jejího tvrzení má režim Vladimira Putina v úmyslu vymazat Ukrajinu z mapy světa, o čemž prý nemohou být v současnosti již žádné pochybnosti.

Z pozorování USA vychází, že Rusko se snaží anektovat nejen Doněckou a Luhanskou oblast, ale také jižní Chersonskou a Záporožskou. V daných oblastech podle Greenfield dosazují „nezákonné představitele s cílem uspořádat tam falešná referenda nebo nařídit dekrety připojení k Rusku“.

27. července 2022 11:50 Čas čtení 1:07 Na Ukrajině údajně zemřelo přes 40 tisíc ruských vojáků. Jejich rodiny se ale o smrti nedozví a bouří se Na Ukrajině údajně zemřelo přes 40 tisíc ruských vojáků. Jejich rodiny se ale o smrti nedozví a bouří se
Sergej LAvrov
Zdroj: TASR/AP

Velvyslankyně rovněž uvedla, že ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov „dokonce prohlásil, že toto je válečný cíl Ruska“. Šéf ruského resortu zahraničí nedávno řekl, že celkovým cílem Moskvy je osvobodit ukrajinský lid od „nepřijatelného kyjevského režimu“.

Vyjádřil se tak v neděli na summitu Ligy arabských států v egyptské Káhiře. Ukrajinci však podle nedávného průzkumu nemají o připojení k Rusku zájem. Proti územním ústupkům se vyjádřilo až 84 procent respondentů.

Domů
Sdílet
Diskuse