Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
1. srpna 2022 9:23
Čas čtení 1:11

ČHMÚ varuje před vysokými teplotami. Děčínsku a okolí nadále hrozí požáry

Kategorie:
News
Uložit Uložené
ČHMÚ varuje před vysokými teplotami. Děčínsku a okolí nadále hrozí požáry
Zdroj: HZS Ústeckého kraje

Po místy deštivém víkendu se mají vrátit tropické teploty. V Ústeckém kraji hrozí požáry, teplota až 35 °C bude v celé republice.

Česku se nevyhnou další vysoké teploty. V pondělí informoval Český hydrometeorologický ústav o pokračujícím nebezpečí vzniku požárů na území Děčínska a okolí v Ústeckém kraji. Celkově bude teplota stoupat na celém území republiky, přičemž již ve středu překročí tropickou třicítku. Nejvyšší denní teploty se tento týden dotknou 35 °C.

31. července 2022 11:19 Čas čtení 0:55 Předpověď počasí: V Česku teploty vystoupají na 36 °C, od pátku se místy začne dramaticky ochlazovat Předpověď počasí: V Česku teploty vystoupají na 36 °C, od pátku se místy začne dramaticky ochlazovat

V posledních týdnech se to na území České republiky výstrahami jen hemží. V neděli vydal Český hydrometeorologický ústav výstrahu před nárazovým deštěm, nyní jsou to znovu požáry. Nízký stupeň nebezpečí hrozí stále v Ústeckém kraji, kde hasiči bojují s rozsáhlým požárem v Českém Švýcarsku. Konkrétně se jedná o oblasti kolem Bíliny, Děčína, Litoměřic, Loun, Lovosic, Roudnice nad Labem a Ústí nad Labem. Výstraha trvá od dopoledne 29. července do odvolání.

Společně s touto výstrahou varuje ústav také před vysokými teplotami, které se k nám přes týden vrátí. Na celém území by měla teplota vyšplhat k 31 °C, ve čtvrtečním denním maximu dokonce až k 35 °C. Výstraha před vysokými teplotami je však nadále předběžná a je možné, že se během týdne bude měnit. 

Následující týden by měl i tak být, nehledě na nejistotu konkrétních hodnot teplot, hodně teplý. Jasné počasí budou střídat bouřky, které ale zasáhnou zejména východ a jihovýchod země. Celou předpověď na příští týden si přečteš zde

Mohlo by tě zajímat:
10 nejlepších animáků od studia Pixar
– Překvap oslavence a pošli místo nudné zprávy tato originální blahopřání k narozeninám
10 nejlepších filmů Keanu Reevese: Ztvárnil zákeřného rasistu, zhýralého detektiva, mamonářského právníka i osamělého zabijáka
Domů
Sdílet
Diskuse