Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. března 2022 9:30
Čas čtení 5:30
Dominik Vetrák

10 nejlepších animáků od studia Pixar

10 nejlepších animáků od studia Pixar
Zdroj: Pixar/Disney
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Studio Pixar vyrobilo spoustu filmů. Ne všechny se však povedly, a tak ti přinášíme žebříček 10 nejlepších z nich.

Na streamovací službu Disney+ se v těchto dnech dostal nejnovější animák od studia Pixar s názvem Turning Red. Zobrazuje 13letou holčičku, která se vyrovnává se změnami ve svém životě, zatímco se snaží navigovat problémy, jaké zažívají teenageři s přísnými rodiči.

Tento film nás svým ohraným příběhem a postavami zklamal. Rozhodli jsme se proto udělat žebříček 10 nejlepších animovaných filmů od Pixaru. Animátorské studio Pixar vzniklo v roce 1979, ale první film uvedlo do kin až v roce 1995. Od té doby vydalo dalších 24 filmů.

Pokud se ti líbí žebříčky a tipy na filmy, podpoř nás v práci na dalších takových článcích a staň se členem klubu Refresher+.

Doporučeno
Nejlepší filmy a seriály podle videoher Nejlepší filmy a seriály podle videoher 15. března 2022 13:30

10. Cars/Auta (2006, režie: John Lasseter)

Auta jsou jedním z nejoriginálnějších animovaných filmů nejen z dílny Pixaru. Namísto lidí žijí v tomto světě auta, která se chovají jako lidé. I v tomto filmu se tvůrci studia snažili vložit do příběhu hlubší smysl. Nešlo o pohádku jen pro kluky, i když děj byl zasazený do světa aut. Lightning McQueen se v něm chtěl stát nejrychlejším na světě, ale uvědomil si, že existují i ​​důležitější hodnoty.

Nezapomenutelné momenty (pokud chceš jet doleva, zatoč doprava) z tohoto filmu udělaly obrovský hit, stejně jako spousta vtipných momentů a vynikajících postav. Škoda, že pokračování se už tak nevydařilo.

Auta jsou posledním filmem legendárního herce Paula Newmana, který zemřel dva roky po jeho premiéře. Právě proto jsi neviděl postavu Doca Hudsona v pokračováních. „Daboval“ ji totiž Newman a tvůrci se z úcty k němu rozhodli neobsadit do postavy nového herce.

9. Monsters, Inc./Příšerky, s. r. o. (2001, režie: Pete Docter)

Pete Docter je po Johnu Lasseterovi pravděpodobně nejdůležitějším a nejvýznamnějším režisérem studia. Potvrdil to hned prvním filmem, který zobrazoval vztah malé holčičky a velké modré příšery ve světě příšerek.

Ty získávají energii tím, že v noci straší malé děti, když vyjdou ze šatníku. Fakt, že emocionální složka filmu dokonale fungovala i bez toho, aby malá holčička Boo řekla jednu souvislou větu, je důkazem nesmírného talentu tvůrců.

Na motivy filmu vyšel i seriál a ještě jeden film odehrávající se před událostmi prvního, ale originálu se už nic nevyrovnalo. V létě 1994 zašli tvůrci z Pixaru na dnes již slavný oběd. Během něj vymysleli nápady, ze kterých vznikly animované filmy Příšerky, s. r. o., Hledá se Nemo, Wall-E a Život brouka.

8. Coco (2017, režie: Lee Unkrich)

Příběh Coco se odehrává v Mexiku během svátku Dne mrtvých, kdy malý Miguel vzpomíná na zesnulé členy své rodiny a tajně se snaží stát hudebníkem. Jeho rodina mu to totiž zakazuje.

Coco se zabývá důležitým tématem vyrovnávání se se smrtí blízkých. Samozřejmostí je špičková animace a v závěru i neuvěřitelně dojímavé scény, které rozpláčou i nejdrsnějšího chlapa.

7. Ratatouille (2007, režie: Brad Bird)

Remy se celý svůj život toužil stát kuchařem. Jediným problémem bylo, že je krysa. Krásný příběh o přátelství, předsudcích a vytrvalosti vyústil v závěr příběhu, po kterém se krysám klaněl úplně každý.

Jedná se o další originální film od Pixaru, ve kterém se kreativita tvůrců ukázala naplno. Zajímavé je, že původní nápad o potkanovi v kuchyni patří českému autorovi Janu Pinkavovi, ale Pixar ani Disney mu za to mnoho zásluh nikdy nepřipsaly. Právě on měl původně film režírovat, ale studio ho vyměnilo za režiséra Brada Birda.

6. The Incredibles/Úžasňákovi (2004, režie: Brad Bird)

Pixar přinesl s Úžasňákovými i něco víc než jen nablýskaný film o cestě za návratem ztraceného sebevědomí, o sympatických postavách a o kreativních vtipech založených na jejich superschopnostech hrdinů.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 27106 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse