Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Eduard Starkbauer
20. srpna 2022 20:28
Čas čtení 1:22

Operní pěvec Plácido Domingo je zapleten v sexuálním skandálu. Údajně využíval služeb argentinské sekty

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Operní pěvec Plácido Domingo je zapleten v sexuálním skandálu. Údajně využíval služeb argentinské sekty
Zdroj: Getty Images/Marcos Brindicci

Již v roce 2019 čelil dvaceti obviněním ze sexuálního obtěžování.

Světoznámý španělský operní zpěvák Plácido Domingo si podle El País objednal služby od argentinské sekty. Na propojení upozornilo policejní vyšetřování. Jednaosmdesátiletý tenor v hlavním městě Argentiny vystoupil naposledy v dubnu 2022.

21. srpna 2022 8:30 Čas čtení 8:04 Gaslighting: Jak poznám, že se mnou partner manipuluje? Gaslighting: Jak poznám, že se mnou partner manipuluje?

Na jedné z nahrávek telefonátů, kterými disponují argentinské orgány činné v trestním řízení, slyšíme tenora v rozhovoru se ženou s přezdívkou Mendy, jak si dohodují podrobnosti svého setkání.

Hlas „podobný Domingovi“ prozradí ženě číslo pokoje a upřesní: „Když odejdeme z večeře, půjdeme odděleně. Musíme to tak udělat, protože moji agenti půjdou se mnou nahoru a zůstanou ve stejném patře.“

Mendy slyšíme v jiném rozhovoru se šéfem gangu potvrdit, že setkání s klientem proběhlo hladce a aniž by si ho všimli klientovi agenti. Plácido Domingo zatím nebyl z ničeho obviněn. Vyšetřovatelé se ještě musí přelouskat množstvím zvukových i písemných záznamů. Šéfa a zakladatele gangu, čtyřiaosmdesátiletého Juana Percowicze, zatkla policie spolu se 23 dalšími představiteli kultu.

Plácido Domingo byl v roce 2019 obviněn ze sexuálního obtěžování během kampaně #MeToo. Z nevhodného chování jej tehdy obvinilo až 20 žen. V reakci na obvinění zpěvák zrušil mnoho vystoupení a rezignoval i na svou funkci v Opeře v Los Angeles. Zpěvák se později ženám hromadně omluvil. Nikdy však nečelil trestnímu stíhání a v roce 2021 se vrátil na koncertní pódia.

12. srpna 2022 13:00 Čas čtení 6:45 Oplzlé komentáře posloucháme od útlého věku. Ukradly nám dětství i těla Oplzlé komentáře posloucháme od útlého věku. Ukradly nám dětství i těla

Sektu vystupující jako Škola jógy z Buenos Aires se argentinským autoritám podařilo rozložit po 30 letech fungování. Členové gangu byli obviněni z příslušnosti ke kultu, jenž zneužíval stovky lidí, kteří v něm hledali duchovní rozvoj a štěstí, ale skončili okradeni a prostituováni.

Kult fungoval na pyramidovém schématu a na vykořisťování obětí používal pseudofilozofickou nauku. V čele hierarchie byl Juan Percowicz, který se označoval jako Anděl nebo Mistr. Ženy byly za sexuální služby solventním klientům „odměňovány“ povýšením v hierarchii a měsíčně musely kultu přispívat 250 až 1 000 dolarů. V momentě zatčení měl u sebe Juan Percowicz přes milion dolarů a kilogram zlata.

Domů
Sdílet
Diskuse