Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
12. září 2022 15:10
Čas čtení 0:56

Král Charles III. poprvé promluvil před parlamentem

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Král Charles III. poprvé promluvil před parlamentem
Zdroj: TASR

Poděkoval za kondolence a slíbil práci s ohledem na odkaz své matky.

Král Charles III. poprvé promluvil v budově parlamentu. Ocenil jeho tradici a slíbil takovou službu vlasti, jakou vykonávala jeho zesnulá matka královna Alžběta II. Všem přítomným také poděkoval za projevy soustrasti, které politici královské rodině po úmrtí královny vyjádřili. Na Twitteru projev sdílel editor obsahu ohledně královské rodiny IVT NEWS Chris Ship.


„Když před vámi dnes stojím, nemohu si pomoci, ale cítím tíhu historie, která nás obklopuje a která nám připomíná důležité parlamentní tradice, jimž se poslanci obou komor věnují,“ řekl král.


Vyjádřil také respekt k tradici parlamentu. „Parlament je živoucí nástroj naší demokracie. Budova, ve které stojíme, připomíná odkaz středověkých předchůdců úřadu, do kterého jsem byl povolán,“ pokračoval v řeči.


Během svého projevu král Charles III. poděkoval také všem za jejich projevy soustrasti. Ty přednesli před jeho samotnou řečí předsedové obou komor. Charles III. vzkázal, že bude svůj úřad vykonávat s odkazem své zesnulé matky tak, aby představoval nezištnou službu vlasti.


Král Charles III. usedl na trůn v sobotu jako prvorozený syn Alžběty II., která zemřela ve čtvrtek 8. září v 96 letech. Její pohřeb proběhne v Edinburghu. Rakev do katedrály doprovodí jak Charles III., tak i jeho manželka Camilla.

Domů
Sdílet
Diskuse