Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
20. září 2022 18:49
Čas čtení 1:29

Paní Zdena z legendární reportáže o bábě pod kořenem kandiduje v komunálních volbách v Praze

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Paní Zdena z legendární reportáže o bábě pod kořenem kandiduje v komunálních volbách v Praze
Zdroj: TV Nova

Jak Zdena Novotná vzpomíná na reportáž?

Zdenu Novotnou proslavila před deseti lety reportáž TV Nova, která popisovala její uvíznutí pod kořenem stromu. Aktérka reportáže je od té doby známá jako „bába pod kořenem“. Server iDNES zjistil, že dnes sedmašedesátiletá důchodkyně kandiduje v letošních komunálních volbách v Praze-Petrovicích za Občanskou demokratickou stranu (ODS). 

Na reportáž paní Zdena nevzpomíná v dobrém

Děj reportáže, od jejíhož odvysílání letos uplynulo přesně deset let, asi nemusíme blíže popisovat. Partička lesáků v chatě na Jihlavsku ztratí jednu svou členku, která musí pod kořenovým ďáblovým osidlem snášet jedenáct hodin červencových nočních mrazů. Reportáž, která se dostala do hlavních televizních zpráv, se dnes řadí mezi klasiky českého internetu.

Pro iDnes Zdena Novotná přiznala, že dnes na natáčení reportáže nevzpomíná příliš v dobrém. „Reportér z televize to vylíčil tak, že jsme prý všichni byli ožralí. To není vůbec pravda. Že někomu spadne buřtík, když si ho opéká, do ohně, to se může stát každému,“uvedla. Televizi prý nezavolala ona, ale jeden z jejích známých.

23. dubna 2024 9:12 Čas čtení 5:39 Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu

„Ten blbeček si to samozřejmě trochu přibarvil. Pak za námi přijel a říkal, že za ním jede TV Nova i Prima. Tak jsem ho vyhnala klackem. Oni ale fakt přijeli,“ řekla serveru. „Reportéři čekali a čekali, a nakonec mě kolegové přemluvili. Tak jsem se tam nasoukala, ale museli mě pak vytahovat dva. Taky mi slíbili, že určité věci tam nebudou,“ doplnila.

Událost ovlivnila také její rodinu. Jedna ze Zdeniných příbuzných po ní dokonce pojmenovala hospodu. „Jmenuje se to tam U Báby pod kořenem. Je to v Braníku,“ prozradila hrdinka slavné reportáže.

Dnes důchodkyně Zdena Novotná se v letošních komunálních volbách nachází na 9. místě kandidátky Občanské demokratické strany v Praze-Petrovicích. „V obci jsem ODSku zakládala. Už je to skoro třicet let. Jde mi o to, aby se tady lidé cítili dobře, aby se tu něco dělo. Musíme si pomáhat. Starší musejí předávat vědomosti mladším. Nikdo učený z nebe nespadl,“ řekla iDnes. Pravidelně kandiduje už od roku 2006, do zastupitelstva se dostala jednou v roce 2010.

Domů
Sdílet
Diskuse