Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. září 2022 v 17:00
Čas čtení 6:39
Vojtěch Vanda

Romantika Pingiho dostal k hiphopu Yung Lean. Experimentovat je vždycky dobrý, vzkazuje

Romantika Pingiho dostal k hiphopu Yung Lean. Experimentovat je vždycky dobrý, vzkazuje
Zdroj: se svolením Jana Pingitzera
HUDBA ČESKO ČESKÝ RAP FRESH BEATS RAP
Uložit Uložené

Producentské září je hodně underground, tak jej nepropásni!

Přišlo nám škoda, poté, co jsme mluvili s Pawliem Poiznem v rámci série FRESH RAP, ignorovat fakt, že si užívá spolupráci se spoustou mladých a talentovaných lidí, kteří se točí kolem hiphopu. V rozhovoru nám prozradil, že existuje seskupení interpretů, kde pověstná chemie funguje lépe než obvykle. Proto jsme se rozhodli ho kontaktovat.

Mluvíme o uskupení Higher Ground, které si několik let krůček po krůčku v undergroundovém prostředí vymezuje své pole působnosti. Nejde o partu, která by se svezla na virálním hitu, ale o dříče, jejichž progres je vidět od prvního uploadu až po ten poslední hezky po pořádku. Žádné mazání starých nahrávek, žádný stud – všechno poctivě a transparentně odmakáno.

Nás zaujal hlavně mladý producent, který si říká Pingi. První větší breakthrough do scény zaznamenal právě na Poiznově tracku Fuckstory, od té doby čeká v pozadí na další hit. Pingi je důkaz, že český rapový umělec může být hladový, aniž by nějak výrazně bažil po extrémním úspěchu se značkou včera bylo pozdě. Rozhodli jsme se dát mu prostor.

Doporučeno
Kreativita je o tréninku. Prostě si sedni a začni tvořit, radí mladým producentům brněnský DEYNYEL Kreativita je o tréninku. Prostě si sedni a začni tvořit, radí mladým producentům brněnský DEYNYEL 30. srpna 2022 v 14:00

Pingiho příběh začíná vlastně úplně jinde než u sampleru a 808's. Jan Pingitzer, jak zní jeho celé jméno, je odkojen kytarovkama, basou a jinými rockovějšími žánry. Rodák z Českého Krumlova, který se po dokončení střední školy v oboru módní návrhářství přesunul do Prahy, sám uvádí, že hudba, původně rock a metal, byla jediným prostředkem, který jej dokázal uklidnit už od raného dětství.

„Podle všeho už od dvou let, podle mojí mámy jsem jenom hrozně řval a dělal bordel až do chvíle, než mi pustila nahlas hudbu a zjistila, že jsem konečně v klidu,“ svěřuje se nám Pingi. Jak vzniklo jeho alter ego ti asi vysvětlovat nemusíme. Jde o další památku z dětství, která mu vydržela dodnes. 

FRESH RAP je seriál, který ti již déle než rok představuje ty nejzajímavější mladé rapové interprety z celého Česka. 

Rap však není pouze o slovech, nýbrž i o melodiích. Proto ti také jednou za měsíc přinášíme story tuzemských producentů v rámci seriálu FRESH BEATS

K tomu jsme nedávno začali vydávat i týdenní updaty, co se děje nového u českých rapových person na vzestupu. Pokud ještě nesleduješ FRESH RELEASE, klikni sem.

Hudba jej doprovází až do momentálních třiadvaceti let života, za což je rodině vděčný. Díky ní již v zárodku ochutnal tvrdý metal, ale také interprety jako J.A.R. nebo Monkey Business. „Je taky potřeba říct, že jsem za to jim a bráchovi nesmírně vděčnej a miluju je nadevše, protože mě celou mojí životní i hudební cestou plně podporovali. Doteď jsem aktivně hrající baskytarista,“ cení si jejich přístupu. Přes pevný teoretický hudební základ je totiž mnohem jednodušší přistoupit k praxi, kterou si Pingi vyzkoušel záhy.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Analking Stalkworker (@jan.pingi)

Přidej se do klubu REFRESHER+
Základní
125 Kč
Účtuje se jednou za 4 týdny
31,25 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Méně reklam
150 kreditů každé 4 týdny na nákup benefitů
Roční - 17 %
1 500 Kč 1 250 Kč
Účtuje se jednou za rok
24,04 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Úplně bez reklam
2 000 kreditů ihned na nákup benefitů
Sdílení článků kámošům a kámoškám
Všechny možnosti předplatnéhoMám slevový kód
Dokončením souhlasím s pravidly a podmínkami portálu Refresher.
Přidej se do klubu REFRESHER+
Dočíst článek
Máš již předplatné?
Přihlásit se
Dočíst článek
Poslat sms
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 122279 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Odemknutí přes SMS
Tenhle článek
Poslat sms Jak to funguje?
Všechny články za měsíc
🤩 Pouze 36 Kč navíc
POSLAT SMS Jak to funguje?
Po odemčení získáš
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Např.: Bělení zubů v Dr. Úsmev ZDARMA , Dentální hygiena v Dr. Úsmev ZDARMA nebo 2 kopčeky zmrzliny od Koun ZDARMA
Zobrazit všechny (9)
Domů
Sdílet
Diskuse