Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
15. října 2022 6:00
Čas čtení 4:49
Adéla Ježková

Kam na kolečkové brusle: Vybrali jsme pět nejlepších inline tras v Praze a okolí

Kam na kolečkové brusle: Vybrali jsme pět nejlepších inline tras v Praze a okolí
Zdroj: ČTK/psimages
REFRESHER KAM NA VÝLET KAM ZA SPORTEM PRAHA TIPY NA VÝLET PRAHA
Uložit Uložené

Refresher ti přináší pět skvělých tras na inline bruslení. Tentokrát se podíváme do Prahy a okolí.

Babí léto je v plné síle a některé dny s sebou přináší i teploty šplhající ke 20 stupňům Celsia. Tento týden bude dle předpovědi vydařená hlavně neděle. Takové počasí láká k venkovnímu sportování – lidé vyrážejí na výlety, výšlapy do hor, na kolo, ale i na kolečkové brusle.

Není se čemu divit, inline bruslení poskytuje člověku důležitý relax a provětrání. Má ale i pozitivní vliv na zdraví člověka. Podle americké Rolling Skating Association jízda na kolečkových bruslích představuje kompletní aerobní trénink a zapojuje všechny svaly těla, zejména srdce. Nijak zvlášť náročná jízda na bruslích zvýší srdeční tep bruslaře na 140 až 160 tepů za minutu. Dokonce je v mnoha ohledech vhodnější aktivitou než třeba běh, způsobuje totiž zhruba o polovinu menší zátěž na klouby. Tak co, už jsme tě přesvědčili?

Doporučeno
Kam na výlet: Vojenský újezd Brdy schovává Padrťské rybníky. Místo s pohnutou minulostí dnes láká na romantickou atmosféru Kam na výlet: Vojenský újezd Brdy schovává Padrťské rybníky. Místo s pohnutou minulostí dnes láká na romantickou atmosféru 1. října 2022 6:00

Pokud ano, popadni brusle a vyraz s námi na jednu ze skvělých tras, které jsme pro tebe zmapovali. Tentokrát se zaměříme na Prahu a její okolí. V rámci zbrusu nové série Kam za sportem ale budeme mapovat ta nejlepší místa pro rekreační sport po celém Česku.

Dobřichovice: Cyklostezka podél Berounky

Menší město Dobřichovice nalezneš asi 30 kilometrů za hlavním městem. Autem se sem dopravíš za zhruba 35 minut, přibližně stejnou dobu to sem ale trvá i vlakem. Na ten můžeš usednout buď na hlavním nádraží, nebo na Smíchově. 

Cyklostezka tu vede nádherným údolím podél řeky Berounky. Úsek, který jsme vybrali, je dlouhý necelé tři kilometry. Vede od dobřichovického zámku do chatové osady s malebným názvem „Údolí staré řeky“ v Černošicích. A věz, že malebné to tu opravdu je – obzvláště na podzim. Příroda hraje všemi barvami i tóny ptačího zpěvu, slunce svítí... 

Až budeš mít dost sportování, doporučujeme ti usadit se v jedné z dobřichovických kaváren na náměstí a dát si něco dobrého. Po náročném týdnu si to určitě zasloužíš. Jídlo a pití najdeš i na konci cyklostezky v chatové osadě, nachází se tu hospoda V Lavičkách. Zde ti ale nabídnou spíše pivo, limonádu, možná utopence a nakládaný hermelín. Trasu zároveň lemuje hned několik barevných odpočívadel – pro případ, že svačinu budeš mít s sebou.

dobrichovice berounka
Zdroj: Wikimedia Commons/Pan.Kaja/volně k užití

Praha 6: Ladronka nikdy neomrzí

Sportovně rekreační areál Ladronka v městské části Praha 6 mezi Strahovem a Vypichem je klasika. Inline bruslaři a další rekreační sportovci to tu mají rádi a mnohdy se pro „kolečkové nadšence“ jedná o možnost číslo jedna, kam vyrazit jezdit v hlavním městě. Snadno se sem dostaneš tramvajemi 22 a 25, nejbližší zastávka nese název Vypich. Jezdí sem také řada autobusů, například linka 191 z Anděla. 

Na Ladronce bruslaři nejčastěji volí zhruba 3,5 kilometru dlouhý asfaltový okruh ve tvaru osmičky. Celková inline dráha je pak dlouhá přes čtyři kilometry. Díky tomu, že se nachází na vyvýšené planině, tě v případě, že zvolíš tuto trasu, čekají úchvatné výhledy na Prahu. Jejím plusem je také fakt, že je ve večerních hodinách osvětlená. Zvlášť za hezkého počasí ovšem bývá mnohdy přeplněná.

Nevíš, kam vyrazit na výlet? V naší pravidelné sérii ti přinášíme tipy na skvělé výlety po České republice.

V areálu se nachází restaurace, a dokonce i půjčovna bruslí. Za hodinu si účtují bez zálohy 150 Kč, půjčit si tu můžeš také helmu, chrániče, ale i frisbee, longboard, pennyboard či petanque. V blízkosti parku se nachází další restaurace, hospody i supermarket. Hlady tak určitě nezůstaneš.

ladronka cyklostezka
Zdroj: Wikimedia Commons/Sefjo/volně k užití
Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 123182 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse