Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Jana Chovancová
15. října 2022 10:21
Čas čtení 0:52

Ruský pilot dostal před odletem povolávací rozkaz. Pasažéry po dvou hodinách čekání vyhodili z letadla

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Ruský pilot dostal před odletem povolávací rozkaz. Pasažéry po dvou hodinách čekání vyhodili z letadla
Zdroj: Wikimedia (Creative Commons)

Pilota odvedli přímo z letadla na vojenský odvodový úřad.

Ruského pilota z města Ufa, který podléhal branné povinnosti, odvedli přímo z letadla na vojenský odvodový úřad. Plánovaný let do turecké Antalye měl kvůli tomu nakonec zpoždění devět hodin. Píše o tom Ukrajinská Pravda a Svoboda

Podle jednoho z cestujících měl let společnosti Azur Air do Antalye odletět v 5:20 ráno. Po dvou hodinách čekání se však přes reproduktor v letadle ozval hlas, který vyzval pasažéry, aby opustili letadlo.

„Z důvodu mobilizace a zákazu překročení hranic pro našeho pilota se let ruší. Žádáme vás, abyste opustili letadlo,“ znělo oznámení v letadle. V důsledku komplikace letadlo odstartovalo přibližně ve 14:00.

Ruský prezident Vladimir Putin vyhlásil částečnou mobilizaci 21. září během proslovu ke svému národu. Později vyšlo najevo, že je v mobilizačním dekretu tajná klauzule, která umožňuje ruskému ministerstvu obrany povolat do války proti Ukrajině více než milion lidí.

12. dubna 2024 11:27 Čas čtení 0:35 Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá

To spustilo v zemi masové protesty a ruští muži se snažili zemi co nejdříve opustit. Čtrnáctého října ruský prezident Vladimir Putin prohlásil, že své bojové role na Ukrajině plní již 16 000 povolaných záložníků.

Domů
Sdílet
Diskuse