Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
2. listopadu 2022 19:56
Čas čtení 1:13

VIDEO: Zdrogovaný muž s pětiletým zákazem řízení ujížděl v Brně policii, za jízdy vyskočil do srázu

Kategorie:
Zajímavosti
Uložit Uložené
VIDEO: Zdrogovaný muž s pětiletým zákazem řízení ujížděl v Brně policii, za jízdy vyskočil do srázu
Zdroj: Policie ČR

Honičku s řidičem pod vlivem drog museli absolvovat brněnští policisté. Ani přes kaskadérský kousek, při němž vyskočil z auta a sjel ze srázu, spravedlnosti neutekl.

Nechtěl být kontrolován a měl k tomu důvod. Ani to však brněnskou policii nezastavilo a lapila řidiče Škody Octavia, jehož styl jízdy byl ve čtvrtek večer hlídce podezřelý. Nejprve ale proběhla honička, která skončila výskokem řidiče z jedoucího vozidla přímo do srázu v Pohankově ulici v Líšni. Ukázalo se, že muž řídil pod vlivem drog, měl zákaz řízení a jel autem s propadlou technickou. Ve vozidle, které narazilo do zdi, navíc vezl psa. Tomu se nic nestalo.

19. října 2022 12:21 Čas čtení 0:49 Polonahá žena v Praze tančila kolem ohně na dětském hřišti Polonahá žena v Praze tančila kolem ohně na dětském hřišti

Hlídka narazila na muže ve čtvrtek večer a jala se jej kontrolovat, ten ale nerespektoval znamení k zastavení a začal ujíždět. Nedostal se ale moc daleko, jelikož zajel na parkoviště v Pohankově ulici v Líšni. Zde vyskočil ještě z jedoucího automobilu a skryl se v křoví u srázu.

„Vozidlo bez řidiče po kolizi se zaparkovanou dodávkou vyvrátilo sloupek, sjelo ze svahu a zastavilo se až o zeď budovy,“ komentoval pohyb auta mluvčí policie Pavel Šváb. Ani tento oslnivý útěk však muže nezachránil, jelikož jej vzápětí objevila hlídka.

Drogy, zákazy a pes

Muž moc dobře věděl, proč se s policisty nechce setkat. „Orientační test ukázal na přítomnost drog, sám řidič ani nepředložil řidičský průkaz, řídil s vysloveným zákazem řízení až do roku 2027, a auto mělo navíc propadlou technickou prohlídku,“ uvedl podrobnosti Šváb.

2. listopadu 2022 19:13 Čas čtení 1:25 Místo cenností ukradl ušáka Bubuna. Policie králíka vypátrala, pachateli hrozí až 3 roky vězení Místo cenností ukradl ušáka Bubuna. Policie králíka vypátrala, pachateli hrozí až 3 roky vězení

Svou jízdou navíc ohrozil i psa, který si musel divokou honičku s nárazem prožít. Zvíře nakonec strážníci převezli do útulku, kde se o něj postarali. O divokého řidiče se zase postaraly orgány činné v trestním řízení. Nyní čelí podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Brno a drogy

Případy spojené s drogami jsou v Brně poměrně častými. Informovali jsme tě například o muži, který se rozhodl, že si bude přivydělávat dealováním zakázaných látek během vykonávání obecně prospěšných prací. Problémy má občas i policie v Praze, například se zdrogovanými motorkáři. O jednom z případů si přečteš tady.

2. listopadu 2022 10:32 Čas čtení 0:48 VIDEO: Drogový dealer v Brně si zřídil kancelář přímo na ulici. Zájemci o pervitin čekali spořádaně ve frontě VIDEO: Drogový dealer v Brně si zřídil kancelář přímo na ulici. Zájemci o pervitin čekali spořádaně ve frontě
Domů
Sdílet
Diskuse