Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Vojtěch Vanda
2. listopadu 2022 19:13
Čas čtení 1:25

Místo cenností ukradl ušáka Bubuna. Policie králíka vypátrala, pachateli hrozí až 3 roky vězení

Kategorie:
Zajímavosti
Uložit Uložené
Místo cenností ukradl ušáka Bubuna. Policie králíka vypátrala, pachateli hrozí až 3 roky vězení
Zdroj: Policie ČR

Kuriózní případ museli řešit policisté na Blanensku. Hledali totiž odcizeného zakrslého králíka.

Další ze série netradičních případů museli policisté řešit na Blanensku. Pětapadesátiletá žena se obrátila na obvodní oddělení v Boskovicích kvůli ukradenému zakrslému králíkovi jménem Bubun. Někdo jej totiž odcizil z přístavku za domem.

Ukázalo se, že krádež měl na svědomí třiadvacetiletý muž, který se vloupal do jejího domu. Místo peněz či jiných cenností, které se obvykle kradou, si však do ubytovny donesl nového mazlíčka. Nyní mu hrozí až tři roky vězení.

21. října 2022 20:11 Čas čtení 0:55 Mladík se v prodejně kebabů v Praze dožadoval toalety. Když mu nebylo vyhověno, chtěl se vymočit na pult Mladík se v prodejně kebabů v Praze dožadoval toalety. Když mu nebylo vyhověno, chtěl se vymočit na pult

Vše se odehrálo začátkem září, kdy výše zmíněná žena ohlásila, že jí někdo přes noc odcizil zakrslého králíka. 

„V době, kdy odešla oznamovatelka do práce, se Bubun, jak ušákovi se synem říkala, nacházel v kleci v přístavku za domem. Ten byl i se vstupní brankou k rodinnému domu neuzamčen,“ uvedla k situaci policejní mluvčí Lenka Koryťáková. Pro zloděje tak nebyl problém se do objektu dostat.

Bubun Králík policie čr
Zdroj: Policie ČR

Prakticky nic z něj neodnesl, až na zvíře. „I přesto, že se zde nacházely další cenné věci, chovný králík upoutal zloděje natolik, že si odnesl i s klecí pouze jeho,“ konstatovala mluvčí.

Bubun se našel

Příběh měl ale šťastný konec, jelikož policisté zvíře dokázali vypátrat, byť po pár týdnech. V jedné z ubytoven našli totiž klec a v něm Karla, králíka, kterého u sebe měl třiadvacetiletý muž. Ten se nakonec policii ke všemu doznal. „K případu sdělil, že toho večera, kdy spáchal výše uvedený trestný čin, požil více alkoholu a sám netušil, proč se takového jednání dopustil,“ dodala Koryťáková.

2. listopadu 2022 17:48 Čas čtení 1:58 Alkohol je v USA příčinou pětiny úmrtí mezi 20. a 49. rokem, uvádí studie Alkohol je v USA příčinou pětiny úmrtí mezi 20. a 49. rokem, uvádí studie

Vysvětlení však jeho chování neomlouvá, spíše naopak. I když činu lituje a králíkovi se nic nestalo, je podezřelý ze spáchání hned dvou trestných činů, a to přečinu krádeže a trestného činu porušování domovní svobody, za které mu hrozí až tříletý pobyt za mřížemi. Policisté také varují před nezamykáním dveří. Vždy je třeba myslet na vlastní bezpečí.

Kdyby se stal podobný případ ve Velké Británii, pachatel by mohl být obviněn z únosu mazlíčka, a čelil by tak až pěti letům za mřížemi, vzhledem k tomu, že se přihlíží i ke stresu, které mohlo zvířátko takovým činem prožít. Změna zákona přišla v reakci na extrémní nárůst krádeží psů, jak informoval The Washington Post. V loňském roce totiž únosy psů vzrostly až o 250 procent.

Anketa:
Měly by se podle tebe posuzovat krádeže mazlíčků přísněji?
Ano, zvířata nejsou jenom majetek a mohou tím trpět.
Nemyslím si, že by se to mělo zpřísňovat.
Tři roky za krádež zvířátka mi přijdou moc.
Ano, zvířata nejsou jenom majetek a mohou tím trpět.
79 %
Nemyslím si, že by se to mělo zpřísňovat.
5 %
Tři roky za krádež zvířátka mi přijdou moc.
15 %
Domů
Sdílet
Diskuse