Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
10. října 2022 18:18
Čas čtení 1:05

Dealer prodával na Brněnsku pervitin během vykonávání prospěšných prací

Kategorie:
Zajímavosti
Uložit Uložené
Dealer prodával na Brněnsku pervitin během vykonávání prospěšných prací
Zdroj: Pxfuel/volně k užití

Zvyk je železná košile. Svým chováním to dokázal třiačtyřicetiletý muž, jenž si během výkonu obecně prospěšných prací přivydělával prodejem pervitinu.

Starého psa novým kouskům nenaučíš. Toto přísloví je zřejmě motto třiačtyřicetiletého dealera pervitinu z Brněnska, který si za své skutky odpykával trest obecně prospěšných prací. Přestože se jako pracovník údržby osvědčil a byla mu nabídnuta pracovní smlouva v jednom z měst v okrese Brno-venkov, nedokázal se zbavit přivýdělku v podobě prodeje drog. Ten vykonával během pracovní doby, na což se přišlo.

4. srpna 2022 11:54 Čas čtení 0:55 Nudisté v Brně pronásledovali zloděje kola Nudisté v Brně pronásledovali zloděje kola

Jak uvádí policie, muž měl o svém přivýdělku velmi „svéráznou a originální“ představu. Přitom co se legálních výdělků týče, byl na velmi dobré cestě. Jeho výkon v rámci obecně prospěšných prací hodnotili představitelé města z Brněnska velmi kvalitně, za což dostal pracovní smlouvu. Takto vydělané peníze mu však nestačily.

„Zákazníci si za ním pro drogu obvykle docházeli v pracovní době, kdy prováděl údržbu v parku. V nezákonné činnosti muž pokračoval i poté, co byl pro prodej drogy opětovně trestně stíhaný,“ popsal jeho brigádu mluvčí policie Bohumil Malášek. Na distribuci pervitinu se mu samozřejmě přišlo.

Dealer nyní přijde nejen o svůj přivýdělek, ale také o svou práci a nejspíše i o svou svobodu. Momentálně by měl být již bez zaměstnání a k jeho bohatému trestnímu rejstříku se přidal ještě další trestný čin, za nějž bude stíhán.

Nezvyklé případy

Brno se nezřídka setkává se zvláštními a poněkud kuriózními případy. Minulý rok se například jeden zloděj vydával za uklízeče a vozil s sebou popelnici, v níž ukrýval svůj lup. O rok dříve se zase v Brně-Maloměřicích setkali s nezvyklou „ozdobou“ pamětního kříže, na nějž byla nabodnuta kozí hlava a tělo Krista ověnčeno vnitřnostmi neznámého zvířete.

Pokud tě zajímají policejní, ale i další novinky z hlavního města Moravy, nezapomínej odebírat téma, v němž se mu věnujeme.

Domů
Sdílet
Diskuse