Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
15. srpna 2022 18:13
Čas čtení 1:03

VIDEO: Policisté honili po Praze motorkáře pod vlivem drog a se zákazem řízení

Kategorie:
Zajímavosti
Uložit Uložené
VIDEO: Policisté honili po Praze motorkáře pod vlivem drog a se zákazem řízení
Zdroj: Policie ČR

Nebezpečná jízda se dvaačtyřicetiletému muži na pervitinu nevyplatila. Havaroval a byl zadržen.

Policisté z Prahy museli chytat motorkáře, který se místo kontroly rozhodl ujíždět. K incidentu došlo minulý čtvrtek. Nejprve se zdálo, že dvaačtyřicetiletý motorkář normálně zastaví a podrobí se rutinní kontrole, ukázalo se však, že zastavil pouze kvůli tomu, aby vysadil spolujezdkyni. Sám pak policii ujížděl až do chvíle, dokud nezvládl řízení. Policisté následně zjistili, že je pod vlivem drog, nedokáže vysvětlit původ motorky a má zákaz řízení.

15. července 2022 13:11 Čas čtení 1:34 Lékařka v Praze psala za peníze recepty na opiáty. Hrozí jí 10 let Lékařka v Praze psala za peníze recepty na opiáty. Hrozí jí 10 let

Vše začalo pokusem o kontrolu silného motocyklu, který směřoval po ulici 5. května směrem do centra. Řidič se spolujezdkyní uposlechl výzev a zastavil u okraje vozovky. Zde spolujezdkyně sesedla.

„(Řidič se však) následné kontrole evidentně podrobit nechtěl, proto přidal plyn a snažil se policistům ujet. Ti byli nuceni řidiče pronásledovat na Nuselský most, Legerovu ulici, kde projel několik křižovatek na červenou, a dál směrem ke Štvanici,“ uvedl k honičce mluvčí policie Jan Rybanský.

Podařilo se jej chytit

Hlídka, která se snažila muže chytit, informovala dispečink, jenž vyslal další vozy na pomoc. Jenže zátarasy, které byly vytvořeny, nebyly pro silný a agilní dopravní prostředek překážkou. Naopak se jim vyhýbal tak, že pokusy o zastavení byly marné. Nakonec se jej ale přece podařilo chytit, když sjel z hlavní silnice na prašnou, která vedla k elektrárně. Zde nezvládl řízení. 

„Pokus o útěk byl marný, za pomoci donucovacích prostředků byl zadržen. Záhy vyšlo najevo, proč policistům ujížděl. Měl totiž zákaz řízení a test na drogy odhalil pervitin. Nedokázal také vysvětlit původ motocyklu, který měl odstraněné výrobní číslo. Registrační značka navíc patřila na jiný motocykl,“ dodal Rybanský.

Řidič byl obviněn z trestních činů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a ohrožení pod vlivem návykové látky. 

Domů
Sdílet
Diskuse