Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. listopadu 2022 8:30
Čas čtení 0:55
Martin Adam Pavlík

VIDEO: V reklamě na MS v Kataru od Nike si zahráli Mbappé, Cristiano Ronaldo, Ronaldo i Ronaldinho

VIDEO: V reklamě na MS v Kataru od Nike si zahráli Mbappé, Cristiano Ronaldo, Ronaldo i Ronaldinho
Zdroj: Getty Images/Catherine Steenkeste-Contributor
SPORT
Uložit Uložené

Reklamní video od Nike láká na nadcházející fotbalový šampionát v Kataru.

Už v neděli 20. listopadu začíná v Kataru Mistrovství světa ve fotbale. Společnost Nike k této příležitosti natočila špičkovou reklamu GOAT Experiment, která potěší všechny nedočkavé milovníky a milovnice fotbalu.

Setkává se v ní totiž stará škola s novou. Tvůrci se ukázali parádním obsazením, ale také řadou efektů a nápaditým scénářem. 

V reklamě si zahráli současné fotbalové hvězdy – Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain), Cristiano Ronaldo (Manchester United), ale i brazilské legendy Ronaldinho a Ronaldo Nazario.


Originální reklama začíná diskusí dvou vědců o tom, zda je Kylian Mbappé lepší než Ronaldinho. Krátce nato, co jeden z vědců navrhne teleportovat Mbappého a Ronaldinha do laboratoře, je už vidíme ve fotbalovém souboji, ke kterému se postupně přidávají další. 

Mezi nimi jsou například Edgar Davids, Kevin De Bruyne, Virgil van Dijk nebo australská fotbalistka Sam Kerr momentálně působící v Chelsea.

Šampionát stál život tisíce lidí

Mistrovství v Kataru je spojeno s řadou kontroverzí, které jej provází už od roku 2010, kdy byla blízkovýchodní země vybrána jako pořadatel. Ženy zde potřebují souhlas muže, aby se mohly vdát, studovat v zahraničí, cestovat nebo pečovat o dítě po rozvodu. Katar nepovoluje stejnopohlavní manželství a sex mezi muži trestá až třemi roky vězení. 

Jen samotné přípravy na turnaj, které vyšly na miliardy korun, měly podle deníku The Guardian stát život na 6,5 tisíce dělníků. Drtivou většinu z nich tvořili dělníci ze zahraničí – z Indie, Pákistánu, Nepálu, Bangladéše a dalších zemí. 

Domů
Sdílet
Diskuse