Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Adéla Ježková
18. listopadu 2022 13:10
Čas čtení 1:04

Vstupenky na MS v Kataru jsou nejdražší v historii. Za finále fanoušci zaplatí i 19 tisíc korun

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Vstupenky na MS v Kataru jsou nejdražší v historii. Za finále fanoušci zaplatí i 19 tisíc korun
Zdroj: Christopher Pike/Getty Images for Supreme Committee 2022

Fotbaloví fanoušci, kteří navštíví zápasy mistrovství světa v Kataru, zaplatí za vstupenky o téměř 40 % více než při mistrovství světa v roce 2018 v Rusku.

Zatímco fanoušci v Rusku zaplatili za vstupenku v průměru 6 tisíc Kč, vstupenky na zápasy v Kataru stojí podle studie mnichovské společnosti Keller Sports, na kterou odkazuje deník Times Now, v průměru o dva tisíce korun vice. Ti, kteří budou chtít na vlastní oči vidět finále, si zaplatí dokonce o 59 % více než před čtyřmi lety – vstupenka vyjde na astronomických 19 tisíc korun.

Nejvyšší cena za posledních 20 let

Ceny vstupenek na zápasy mistrovství světa v Kataru jsou tak pravděpodobně nejvyšší za posledních 20 let. „Mistrovství světa v Kataru je již nyní považováno za nejdražší mistrovství světa v historii. Výstavba šesti nových stadionů a kompletní rekonstrukce dvou dalších arén v zemi údajně stála kolem 3 miliard dolarů,“ cituje server studii. Za „nejdostupnější“ byly označeny vstupenky na mistrovství světa v Německu v roce 2006, kdy průměrná cena vstupenky činila 2 800 Kč a finále pak 6 tisíc.

Podle serveru Inside Sport FIFA již dříve uvedla, že na celosvětovou fotbalovou událost, která se poprvé koná na Blízkém východě, se na osmi stadionech v Kataru prodaly téměř tři miliony vstupenek.

8. listopadu 2022 17:19 Čas čtení 1:00 Bývalý katarský fotbalista označil homosexualitu za duševní poruchu, rozhovor s ním byl okamžitě ukončen Bývalý katarský fotbalista označil homosexualitu za duševní poruchu, rozhovor s ním byl okamžitě ukončen

Kromě vysoké ceny za vstupenku oplývá letošní MS celou řadou kontroverzí. Od doby, kdy jej Katar před deseti lety získal právo pořádat, zemřelo převážně při výstavbě stadionů více než 6 500 migrujících pracovníků z Indie, Pákistánu, Nepálu, Bangladéše a Srí Lanky, informoval deník The Guardian. Kromě špatného zacházení s migrujícími pracovníky je v zemi také ilegální jakákoli jiná sexualita než heterosexuální. Horší postavení mají v Kataru i ženy. Jak připomíná server talkSPORT, například ženy, které nejsou vdané a je jim méně než 25 let, potřebují k opuštění země povolení mužského poručníka.

Domů
Sdílet
Diskuse