Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
23. listopadu 2022 11:09
Čas čtení 0:41

Rusko se bude zodpovídat za teror a vraždění, řekl Zelenskyj po ruském nočním útoku na ukrajinskou porodnici

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Rusko se bude zodpovídat za teror a vraždění, řekl Zelenskyj po ruském nočním útoku na ukrajinskou porodnici
Zdroj: TASR/AP

Útok na porodnici skončil tragicky.

Život novorozence si vyžádal noční útok ruských sil na porodnici v Záporožské oblasti na jihu Ukrajiny, informovali ve středu ukrajinští záchranáři. V budově se v době útoku nacházela žena s novorozencem a lékař. Dítě zahynulo, lékaře a rodičku vysvobodili zpod trosek, upřesnily zdroje ukrajinských záchranářů.

„V noci na 23. listopadu ve městě Vilňansk v Záporožské oblasti byla při raketovém útoku na místní nemocnici zničena dvoupodlažní budova porodnice,“ uvedli záchranáři na sociální síti s tím, že o život přišlo miminko narozené v roce 2022. Útok i oběť potvrdil i šéf správy Záporožské oblasti Oleksandr Staruch. 

Rusko se bude muset zodpovídat za „teror a vraždění“

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve středu po útoku na porodnici v Záporožské oblasti obvinil Rusko, že na Ukrajinu přineslo „teror a vraždění“, za které se bude muset zodpovídat. 

„Nepřítel se opět rozhodl terorem a vražděním dosáhnout toho, čeho nedokázal dosáhnout za devět měsíců a čeho ani nebude moci dosáhnout,“ uvedl Zelenskyj na sociálních sítích. „Místo toho se bude jen zodpovídat za všechno zlo, které přinesl do naší země,“ dodal.

Domů
Sdílet
Diskuse