Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ivan Koribanič
26. listopadu 2022 8:49
Čas čtení 0:53

MS 2022 v Kataru: Neymar si v zápase se Srbskem poranil vazy v kotníku. Další účast na turnaji je nejistá

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
MS 2022 v Kataru: Neymar si v zápase se Srbskem poranil vazy v kotníku. Další účast na turnaji je nejistá
Zdroj: TASR/AP

Zranění kotníku utrpěl i další Brazilec –⁠ Danilo.

Brazílie v čele s trenérem Titem bude muset odehrát nejbližší skupinový zápas na MS 2022 v Kataru proti Švýcarsku bez Neymara, píše CNN.

Důvodem je Neymarovo zranění, které si přivodil po vyvrtnutí kotníku v zápase se Srbskem (2:0). Brazilská hvězda zklamaně seděla po vystřídání na střídačce. Původní obavy o jeho zdravotním stavu se nakonec potvrdily.

23. listopadu 2022 18:24 Čas čtení 1:01 Němečtí fotbalisté protestovali v Kataru. Před zápasem s Japonskem si zakryli ústa Němečtí fotbalisté protestovali v Kataru. Před zápasem s Japonskem si zakryli ústa

„Magnetická rezonance ukázala poranění laterálního vazu na Neymarově pravém kotníku spolu s malým otokem kosti,“ řekl brazilský týmový lékař Rodrigo Lasmar. Ten dále dodal, že vývoj zranění budou sledovat každým dnem.

„Už teď můžu říct, že Neymar na pondělní zápas nebude k dispozici. Naším cílem je, aby se do dalšího průběhu turnaje zotavil,“ dodal Lasmar.

Na zranění reagoval i samotný Neymar. Ten prostřednictvím Instagramu uvedl, že „dnešek je jedním z nejtěžších momentů v kariéře a opět na mistrovství světa“. Narážel přitom na mistrovství světa v Brazílii, kdy utrpěl zranění plotének.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa NJ 🇧🇷 (@neymarjr)

Třicetiletý útočník francouzského PSG na závěr dodal, že ačkoli je zraněný, určitě bude mít prostor pro opětovné nasazení do turnaje. Zranění utrpěl kromě Neymara i Danilo, v jeho případě se však jedná o poškozený vaz v levém kotníku. I jeho start je v nadcházejícím zápase vyloučen.

Brazílie jako účastník skupiny G má po odehraném zápase proti Srbsku na kontě 3 body, stejně jako Švýcarsko, ale díky lepšímu skóre je na první pozici. Skupinu G tvoří jako čtvrtý účastník ještě Kamerun.

Neymar, MS 2022 v Katare
Zdroj: TASR/AP
Domů
Sdílet
Diskuse