Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tímea Krauszová
3. prosince 2022 10:28
Čas čtení 0:51

Konspirátor Alex Jones požádal o osobní bankrot

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Konspirátor Alex Jones požádal o osobní bankrot
Zdroj: TASR/AP

Podle rozhodnutí soudů musí zaplatit dohromady 1,5 miliardy dolarů. Tvrdí, že na to peníze nemá.

Krajně pravicový šiřitel konspiračních teorií Alex Jones požádal o osobní bankrot, protože musí zaplatit dohromady 1,5 miliardy dolarů (zhruba 36 miliard korun) za šíření lží o střelbě na americké škole. Informuje o tom BBC.

Jde o pokutu za poškození dobrého jména pozůstalých ve výši téměř miliardy dolarů a dalších 473 milionů dolarů jako odškodné, které mu soud nařídil v říjnu 2022. Podle britského deníku Independent tak už od něj nelze tyto peníze vymáhat.

V žádosti o bankrot uvádí, že vlastní majetek v hodnotě kolem 1 až 10 milionů dolarů, ale má dluhy ve výši 1 až 10 miliard dolarů.

Odškodné za šíření lží

Známý konspirátor Jones na svém webu Infowars lhal o tom, že se masakr na základní škole v Sandy Hooku ze 14. prosince 2012 nikdy nestal. Podle jeho tvrzení byl „zinscenován“ aktivisty, kteří se snaží o regulaci zbraní ve Státech. Jones šířil lež o střelbě v Sandy Hooku dlouhá léta, nakonec však uznal, že střelba na škole byla „stoprocentně skutečná“.

Masakr z roku 2012, za kterým stál dvacetiletý student, patří mezi nejhorší útoky na školách v dějinách USA. Střelec 14. prosince 2012 zastřelil na základní škole 20 prvňáků a 6 pedagogů. Ještě před odchodem do školy zabil i svoji matku a nakonec spáchal sebevraždu. Tragický incident si tak včetně něj vyžádal 28 mrtvých.

Domů
Sdílet
Diskuse