Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kuni Nguyenová
12. prosince 2022 18:00
Čas čtení 0:58

Twitter mění pravidla. Musk chystá novinku pro internetové pisálky a za „modrou fajfku“ si účtuje více

Kategorie:
Ekonomika
Uložit Uložené
Twitter mění pravidla. Musk chystá novinku pro internetové pisálky a za „modrou fajfku“ si účtuje více
Zdroj: TASR/AP/Ringo H. W.

Nový majitel Twitteru potvrdil, že štítek ověřeného uživatele bude stát víc než původně očekávaných 8 dolarů. Na sociální síti také navýší počet znaků tweetů.

Elon Musk jakožto majitel Twitteru spustil v listopadu placenou „modrou fajfku“, což je štítek ověřeného uživatele. Nová služba ale sklidila převážně negativní ohlasy, například u Stephena Kinga nebo herečky Valerie Bertinelli. Po pauze se ale funkce placeného ověření na Twitteru znovu spustí. Očekává se to dnes, v pondělí. Informoval o tom britský server BBC

Původně si „modrou fajfku“ mohl každý, až na některé výjimky, koupit za 8 dolarů měsíčně. Nyní se ale funkce cenově navýší na 11 dolarů. „Odznak pravosti“ původně Twitter rozdával zdarma – ale o tom, kdo ho získal, rozhodla pouze samotná firma. Musk však dlouhodobě tvrdí, že to bylo nespravedlivé.

Ze 280 na 4000 znaků

Twitter ale chystá další novinku, která potěší zejména pisálky. Navýší totiž počet znaků tweetů ze 280 na 4000. Elon Musk to potvrdil na Twitteru. Na otázku uživatele Twitteru, zda je „pravda, že Twitter je nastaven na zvýšení počtu znaků ze 280 na 4000“, Musk odpověděl pouze jedním slovem „ano“.

Není to ovšem poprvé, co miliardář prohlásil, že Twitter zvýší limit znaků. Původně však očekával, že by se jednalo „pouze“ o 1000 znaků. 

Radikální změny na sociální síti poté, co ji Musk koupil za 44 miliard dolarů (1,1 bilionu korun), však pro mnohé z nás nejsou překvapením. Řeč je o propouštění zaměstnanců, vrácení i banování účtů a Muskově nepodařené vizi o svobodě projevu. Již dříve jsme tě upozornili prostřednictvím názorového komentáře, že miliardář a král trollů Elon Musk řídí Twitter jako Teslu.

Domů
Sdílet
Diskuse