Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Adam Smeták
26. prosince 2022 v 11:24
Čas čtení 0:55

Po pádu laviny v Rakousku jsou zranění čtyři lidé. Policie nikoho dalšího nepohřešuje

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Po pádu laviny v Rakousku jsou zranění čtyři lidé. Policie nikoho dalšího nepohřešuje
Zdroj: TASR/Adriána Hudecová

V neděli odpoledne došlo v Rakousku k pádu laviny. Podle původních zpráv měla zasáhnout deset osob. Nakonec se ukázalo, že pouze zranila čtyři osoby.

Při pádu laviny, která v neděli zasypala lyžařské sjezdovky na západě Rakouska, utrpěli zranění čtyři lidé; stav jednoho z nich je vážný. Pohřešovaný by podle dostupných informací neměl být už nikdo, uvedla to v pondělí brzy ráno policie spolkové země Vorarlbersko. TASR převzala zprávu z agentury DPA.

Záchranné složky původně počítaly s tím, že se na sjezdovce, kterou v neděli pohřbily masy sněhu, mohlo nacházet celkem deset lyžařů, čemuž napovídalo i video natočené jedním z návštěvníků.

Lavina začala padat kolem třetí hodiny odpoledne na 2700 metrů vysokém štítu Trittkopf mezi obcemi Zürs a Lech am Arlberg v Alpách. Lavinový sníh dosáhl až na nedaleké lyžařské sjezdovky.

Lavinové nebezpečí bylo vysoké

Lavina se spustila po několika dnech sněžení ve vysokohorské oblasti a v neobvykle teplém počasí, netypickém pro první svátek vánoční. Podle místní horské služby bylo nebezpečí pádu lavin „vysoké“. Služba pro vydávání výstrah před lavinami už předem varovala, že v neděli bude značně vysoké lavinové nebezpečí.

22. října 2024 v 11:00 Čas čtení 2:42 Kam na výlet: 3 trasy v Rakousku, na kterých jsi z Česka vlakem i autem do 5 hodin Kam na výlet: 3 trasy v Rakousku, na kterých jsi z Česka vlakem i autem do 5 hodin

Úřady uvedly, že jednu osobu dokázali záchranáři rychle vysvobodit. Na masách sněhu byly také rozmístěny reflektory, aby mohlo pátrání pokračovat i po setmění, a k hledání pohřešovaných byli využiti i cvičení psi.

Z bezpečnostních důvodů se v průběhu pondělí ještě uskuteční prohledání oblasti s cílem definitivního objasnění, píše DPA. Úřady ale již nikoho nepohřešují.

Domů
Sdílet
Diskuse