Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
10. ledna 2023 14:53
Čas čtení 1:12

Biatlon: Závody se přesouvají do Ruhpoldingu, toto je kompletní program

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Biatlon: Závody se přesouvají do Ruhpoldingu, toto je kompletní program
Zdroj: Petr Slavík/Český biatlon

Po delší době uvidíme nejdelší závod i elitní závod s hromadným startem.

Biatlonový kolotoč se ze Slovinska přesunul do Německa. V Ruhpoldingu změří biatlonisté a biatlonistky síly ve vytrvalostních závodech a štafetách, kromě toho budou na programu závody s hromadným startem. Přinášíme ti kompletní přehled závodů i toho, jak si vede česká reprezentace.

Vytrvalostní závody a závody s hromadným startem teprve podruhé

Markéta Davidová se díky dvěma pátým místům z Pokljuky drží mezi elitou a v celkovém hodnocení Světového poháru jí patří 7. místo. Jessica Jislová je zatím 35., Tereza Voborníková 44. Žlutý trikot stále drží Francouzka Julia Simon, její náskok ale stahuje Elvíra Överg ze Švédska, která vyhrála poslední sprint i stíhací závod. 

Mezi muži dominoval i v Pokljuce Johannes Thingnes Bø. Nor ovládl sprint i stíhací závod a upevnil své vedení, druhý Sturla Holm Laegreid na něj ztrácí už více než sto bodů. Michal Krčmář je 15., Jakub Štvrtecký drží 37. příčku, Tomáš Mikyska je 43.

Vytrvalostní závody se jedou teprve podruhé v sezóně, ty první celý ročník otevíraly. V červeném trikotu pro vedoucího závodníka, respektive vedoucí závodnici, pojedou v Ruhpoldingu Švéd Martin Ponsiluoma a Švédka Hanna Öberg, která ale do posledních závodů nezasáhla z důvodu nemoci. 

12. dubna 2024 11:27 Čas čtení 0:35 Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá

Hromadné závody pouze pro třicet biatlonistů a biatlonistek jsou na programu také teprve podruhé. Z české reprezentace mají jistou účast Markéta Davidová a Michal Krčmář (celkově 15. ve SP).

Česká nominace na Světový pohár v Ruhpoldingu je následující:

Ženy: Markéta Davidová, Lucie Charvátová, Jessica Jislová, Tereza Voborníková 

Muži: Vítězslav Hornig, Michal Krčmář, Jakub Štvrtecký, Adam Václavík

Program Světového poháru v Ruhpoldingu

Datum a časZávod
11. ledna, 14:10Vytrvalostní závod mužů (20 kilometrů)
12. ledna, 14:10Vytrvalostní závod žen (15 kilometrů)
13. ledna, 14:25Štafeta mužů (4× 7,5 kilometru)
14. ledna, 14:25Štafeta žen (4× 6 kilometrů)
15. ledna, 12:30Závod s hromadným startem mužů (15 kilometrů)
15. ledna, 14:45Závod s hromadným startem žen (12,5 kilometru)
Domů
Sdílet
Diskuse