Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Patočková
19. ledna 2023 15:35
Čas čtení 0:54

„Byl jsem v pyžamu a měl tři vaječňáky,“ zdůvodnil Babiš, proč chyběl na hlasování o nedůvěře vládě

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
„Byl jsem v pyžamu a měl tři vaječňáky,“ zdůvodnil Babiš, proč chyběl na hlasování o nedůvěře vládě
Zdroj: TASR - Jaroslav Novák

Exministryně Alena Schillerová (ANO) středeční absenci prezidentského kandidáta vysvětlovala „virózou“, podle serveru iRozhlas.cz však Babiš ve čtvrtek uvedl, že pil alkohol a nechtěl už řídit.

Andrej Babiš (ANO) ve středu chyběl na hlasování o vyjádření nedůvěry vládě Petra Fialy (ODS). Neúčastnil se rozpravy ani hlasování. Byli to přitom právě poslanci hnutí ANO, kteří s návrhem přišli. Exministryně financí Alena Schillerová (ANO) středeční absenci prezidentského kandidáta vysvětlovala nemocí. Podle serveru iRozhlas.cz však Babiš ve čtvrtek uvedl, že pil alkohol a nechtěl už řídit.

„Byla jsem s ním telefonicky ve spojení, ale bojuje s nějakou virózou, kterou přechází, protože má velmi náročný program. Pochopila jsem to a domluvili jsme se, že raději bude odpočívat, protože musí být v plném nasazení,“ uvedla Schillerová. 

Babiš však den poté řekl, že večer v den hlasování pil alkohol a neměl řidiče. „Volala mi paní Schillerová, byl jsem v pyžamu, měl jsem tři vaječňáky a neměl řidiče,“ prohlásil před debatou deníku Blesk, které se zúčastnil se svým oponentem Petrem Pavlem. „Když jsem paní Schillerové odpoledne volal, tak mi řekla, že hlasování bude až dnes (ve čtvrtek),“ dodal. 

Zmatek ve vysvětleních kritizovala například předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09). „Je dobře, že se přes noc zázračně uzdravil na debatu,“ napsala na Twitter. 

Domů
Sdílet
Diskuse