Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
22. ledna 2023 16:00
Čas čtení 1:02

Druhý muž na Měsíci Buzz Aldrin se na své 93. narozeniny oženil. Je to už jeho čtvrtá svatba

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Poslední žijící člen mise Apollo 11 vstoupil do svého čtvrtého manželství.

Legendární americký astronaut Buzz Aldrin, který jako druhý člověk vstoupil na povrch Měsíce, se v pátek, v den svých 93. narozenin, oženil v Los Angeles se svou dlouholetou přítelkyní. Oznámil to v noci na neděli na Twitteru. O svatbě informují i TASR či The Guardian


Aldrin a Anca Faur, viceprezidentka společnosti Buzz Aldrin Ventures, se vzali na soukromém obřadu. „V den mých 93. narozenin... s potěšením oznamuji, že moje dlouholetá láska Dr. Anca Faur a já jsme se vzali,“ napsal Aldrin na Twitteru a zveřejnil několik svatebních fotografií.

Podle agentury AFP přesný věk Faur není znám, ale mělo by jí být 63 let. Ve svém profilu na Linkedinu Faur uvádí, že v roce 1996 získala doktorát z chemického inženýrství na University of Pittsburgh. Dříve pracovala pro chemické firmy Union Carbide a Johnson Matthey.


Aldrin byl třikrát ženatý, ale všechna manželství skončila rozvodem. Je také posledním žijícím členem mise Apollo 11, během níž spolu s Neilem Armstrongem vstoupili 20. července 1969 jako první lidé na povrch Měsíce.


Michael Collins, který pilotoval velitelský modul, zemřel v dubnu 2021. Armstrong zemřel v roce 2012. Na Aldrinovu počest je pojmenován kráter na Měsíci nacházející se v blízkosti místa přistání Apolla 11.

Buzz Aldrin a Anca Faurová
Zdroj: TASR/AP
Domů
Sdílet
Diskuse