Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Patočková
26. ledna 2023 22:02
Čas čtení 0:52

Poslední prezidentská debata: Kandidáti spolu mluvili v klidu, na některých tématech se i shodli

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Poslední prezidentská debata: Kandidáti spolu mluvili v klidu, na některých tématech se i shodli
Zdroj: Refresher/Úřad vlády ČR

Celá debata oproti ostatním probíhala velmi poklidně. Nedošlo na žádné osobní útoky ani zvyšování hlasu.

Na televizi Nova skončila poslední debata před druhým kolem prezidentských voleb. Petr Pavel si na začátek debaty připravil řeč, ve které žádal o slušnou diskusi.

„Nechutného v kampani už bylo hodně. My jsme si s panem předsedou v předchozích debatách jeden druhému dokázali, že se umíme konfrontovat, že umíme být tvrdí, a já si myslím, že už to stačilo a že bychom také mohli našim divákům a voličům ukázat, že se také umíme normálně bavit. A já jsem k tomu připraven,“ řekl.

Andrej Babiš s ním souhlasil a uvedl, že to říkal, už když na jeho mítinky chodili „agresivní voliči generála Pavla“. Kandidáti se během diskuse shodli také na dalších bodech, jako je například manželství pro všechny. Celá debata oproti ostatním probíhala velmi poklidně. Nedošlo na žádné osobní útoky ani zvyšování hlasu. 

Během diskuse podávali kandidátům otázky novináři z konkurenčních médií. „Co byste dělal, kdyby Vám syn řekl, že jde se zbraní v ruce bránit napadeného spojence NATO,“ zeptal se například Martin Veselovský z DVTV. 

Babiš by se v takovém případě snažil synovi rozhodnutí vymluvit a šel by radši sám. Petr Pavel by měl o syna obavy, ale byl by hrdý. 

V závěru přišly manželky obou kandidátů. Promluvily například o tom, jak prožívaly prezidentskou kampaň. Obě ženy také na závěr pronesly poslední slova a poprosily, aby lidé přišli k volbám.

Domů
Sdílet
Diskuse