Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
ČTK Kristýna Dobiášová
3. února 2023 13:33
Čas čtení 0:45

Čekali, že „napíše ten druhý“. Nakonec ale Petr Pavel inicioval schůzku se Zemanem, uskuteční se 13. února

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Čekali, že „napíše ten druhý“. Nakonec ale Petr Pavel inicioval schůzku se Zemanem, uskuteční se 13. února
Zdroj: Refresher.cz/Anna Koucká

Petr Pavel na páteční konferenci oznámil termín schůzky s dosluhujícím prezidentem Zemanem. Společně se setkají 13. února v Lánech.

Prezident Miloš Zeman a jeho nástupce Petr Pavel se sejdou v pondělí 13. února dopoledne na zámku v Lánech. Pavel na dnešní tiskové konferenci uvedl, že stávající hlavě státu nabídl termín, který Zeman akceptoval. Termín ve stejnou chvíli na svém twitterovém účtu potvrdil Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček.

Nynější i zvolená hlava státu v posledních dnech vyjadřovaly připravenost k setkání, očekávaly ale iniciativu z druhé strany. Pavel dnes odmítl, že by šlo o přetahovanou. Doplnil, že Zemanovi termín navrhl. Pavel dříve avizoval, že chce Zemana mimo jiné požádat o to, aby už nečinil žádná zásadní rozhodnutí do konce svého mandátu.

Web ČT24 informuje také o tom, že budoucí prezident plánuje návštěvu některých míst. Potvrdil návštěvu Karlovarského kraje, která bude 15. a 16. února. Dalšími kraji, které by rád navštívil, jsou Ústecký a Moravskoslezský. Mimo jiné se chce zúčastnit Mnichovské bezpečnostní konference, na které by se mohl setkat s předními představiteli jiných států.

Domů
Sdílet
Diskuse