Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková TASR
12. února 2023 10:44
Čas čtení 0:54

Americké a kanadské stíhačky sestřelily další létající objekt. Identifikovat se ho zatím nepodařilo

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Americké a kanadské stíhačky sestřelily další létající objekt. Identifikovat se ho zatím nepodařilo
Zdroj: Wikimedia (Creative Commons)/Dietmar Rabich

Další neznámý létající objekt se objevil nad Kanadou. V sobotu ho sestřelilo americké vojenské letadlo. Oznámil to kanadský premiér Justin Trudeau a dodal, že k zásahu došlo na jeho rozkaz.

Americká a kanadská letadla podnikla zásah proti létajícímu objektu, který se v sobotu objevil nad severní Kanadou. Tato akce se odehrála jen den poté, co americká letadla podnikla podobnou operaci nad územím Aljašky. Oznámila to agentura TASR s odvoláním na agenturu AP. 

Severoamerické velitelství protivzdušné obrany (NORAD) v sobotu oznámilo, že zaznamenalo nový neznámý objekt letící vysoko nad Kanadou. Krátce nato premiér Trudeau informoval, že daný objekt byl sestřelen nad územím Yukonu.

Premiér Trudeau následně na Twitteru uvedl, že on sám vydal rozkaz k likvidaci neznámého objektu. Ten byl v poslední době už třetím neidentifikovaným objektem, který vstoupil do severoamerického vzdušného prostoru. Trudeau upřesnil, že do akce byla nasazena kanadská i americká letadla. Objekt úspěšně zasáhla stíhačka F-22. Kanadský premiér dodal, že má v plánu zbytky objektu najít a identifikovat. 

Biden a Trudeau se dohodli na spolupráci v ochraně vzdušného prostoru

Prezident USA Joe Biden a kanadský premiér Justin Trudeau v neděli ve společném telefonátu „ocenili silné a efektivní partnerství“ obou zemí a dohodli se na pokračovaní blízké spolupráce při monitorovaní a ochraně jejich vzdušného prostoru. S odkazem na Bílý dům o tom informovala agentura TASR. 

Domů
Sdílet
Diskuse