Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. března 2023 v 11:00
Čas čtení 7:24
Radim Šlechta

Pedro Pascal mění pravidla maskulinity aneb Proč ho všichni tak milují?

Pedro Pascal mění pravidla maskulinity aneb Proč ho všichni tak milují?
Zdroj: Getty Images/Steve Granitz/FilmMagic
FILMY A SERIÁLY FILMOVÉ OSOBNOSTI STAR WARS THE LAST OF US
Uložit Uložené

Pedra Pascala snad nikdo na internetu neoznačí jinak než daddy. Přečti si, proč jej všichni tak zbožňují a jak se herec skrz trnitou cestu dostal až na vrchol.

Pokud v roce 2023 sáhneš po telefonu a otevřeš libovolnou sociální síť, vmžiku na tebe vyskočí Pedro Pascal. V memech uvidíš jeho klukovský úsměv, případně hysterický smích, nebo tě překvapí v reels ze seriálů Mandalorian a The Last of Us. Pascalovi se zkrátka nevyhneš.

Doporučeno
Pornhub, Pohlreich a Pád z nebes: Tyhle bangery najdeš v březnu na Netflixu, Disney+, ale i u mámy na Voyo Pornhub, Pohlreich a Pád z nebes: Tyhle bangery najdeš v březnu na Netflixu, Disney+, ale i u mámy na Voyo 2. března 2023 v 11:30

Když vyšel první díl zmíněné série HBO The Last of Us, ze sedmačtyřicetiletého herce se stala naprostá hvězda. Až se může trochu zdát, že v showbyznysu neexistuje slavnější umělec. Vyhledávání výrazu „Pedro Pascal“ na Googlu od letošního ledna násobně vzrostlo jak v České republice, tak i celosvětově. 

Vyhledávání hesla Pedro Pascal přes vyhledavač Google za posledních pět let.
Vyhledávání hesla Pedro Pascal přes vyhledavač Google za posledních pět let. Zdroj: Google Trends

Objevil se v Saturday Night Live nebo v show Jimmyho Fallona. Ještě intenzivnější je pak přítomnost Pascala na sociálních sítích, kde se mu v podstatě nevyhneš. Potrvá jen pár vteřin, než se ve feedu doscrolluješ ke scéně Pascala s Nicolasem Cagem z nadcházejícího snímku The Unbearable Weight of Massive Talent. Na tu dokonce vznikl „meta vtip“, v němž se Pascal nevinně směje právě kvantitě příspěvků na sociálních sítích.

Je jedno, v jaké podobě se komu Pedro ukazuje, přesto jej internet a veřejnost vnímají až překvapivě jednotně. Pedro Pascal je prostě „daddy“. Slovo daddy obvykle označuje sexuálně atraktivní muže, kteří ale vyzařují charisma opatrovníka a pevného bodu v životě ostatních. I to je činí tak sexy. Stoický, přesto v jistém směru komický Din Djarin se skrytým srdcem ze zlata a pečující Joel Miller usadili Pascala do pozice internetového taťky. Jeho status oficiálně potvrzují i zahraniční média.

Doporučeno
Velká svalová lež: Jak filmy způsobují mužům poruchy příjmu potravy Velká svalová lež: Jak filmy způsobují mužům poruchy příjmu potravy 30. ledna 2023 v 8:30

A se smíchem to potvrzuje i samotný Pedro, když říká, že být „taťka“ je stav mysli, nebo komentuje tweety slovy „Ano, jsem váš cool, sexy taťka“. Kde se ale „najednou“ Pedro Pascal objevil, proč všechny pobláznil a proč jeho všudypřítomnost pomáhá redefinovat maskulinitu?

Všichni jsme součástí Pedromanie

Původem chilský herec ve skutečnosti platí za ikonu už poměrně dlouhou dobu, byť zdaleka ne pro tak širokou masu lidí. První menší kult okolo sebe vytvořil, když se v kožené bundě, upnutých džínách a s knírkem objevil jako agent Javier Peña v seriálu Narcos (2015), případně ještě o něco dříve v Game of Thrones, kde si zahrál Oberyna Martella.

Pascal je zkrátka na vrcholu kariéry i popularity, ale jeho cesta ke slávě nebyla vůbec hladká.

Další lidé se k – slovy novinářky Maddy Mussen – „Pedromanii“ přidali v roce 2019, když si Pascal na Disney+ nasadil slavnou masku Mandaloriana. Zbytek (a nutno říct, že pravděpodobně většinu) fanoušků si získal právě jako Joel Miller letos v lednu. Otcovská figura postapokalyptického thrilleru donutila snad všechny lidi na internetu Pascala milovat.

Mandalorian
Zdroj: Disney+

Jakmile HBO začalo vysílat The Last of Us, Pedro se stal ztělesněním internetového taťky. Jak na sítích, tak i v médiích. Řeší se, jestli je větší daddy právě on, nebo jeho kamarád a herecký kolega Oscar Isaac (Dune, Moon Knight). Pascal je zkrátka na vrcholu kariéry i popularity, ale jeho cesta ke slávě nebyla vůbec hladká.

Doporučeno
KVÍZ: Překvapivá zaměstnání hollywoodských hvězd. Víš, co dělali Brad Pitt nebo Nicole Kidman, než se z nich staly celebrity? KVÍZ: Překvapivá zaměstnání hollywoodských hvězd. Víš, co dělali Brad Pitt nebo Nicole Kidman, než se z nich staly celebrity? 3. února 2023 v 11:00

Z politického migranta světovou hvězdou

Pascal se narodil v roce 1975 v Chile psycholožce a lékaři. Jako několikaměsíční miminko si tehdejší politickou situaci neuvědomoval, jeho rodiče však byli tak hlasitými odpůrci režimu diktátora Augusta Pinocheta, že když bylo Pedrovi devět měsíců, museli zemi opustit. První politický azyl našli v Dánsku, odkud se následně přestěhovali do San Antonia v Texasu a později do Kalifornie. 

Pascal
Zdroj: SNL
Přidej se do klubu REFRESHER+
Základní
125 Kč
Účtuje se jednou za 4 týdny
31,25 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Méně reklam
150 kreditů každé 4 týdny na nákup benefitů
Roční - 17 %
1 500 Kč 1 250 Kč
Účtuje se jednou za rok
24,04 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Úplně bez reklam
2 000 kreditů ihned na nákup benefitů
Sdílení článků kámošům a kámoškám
Všechny možnosti předplatnéhoMám slevový kód
Dokončením souhlasím s pravidly a podmínkami portálu Refresher.
Přidej se do klubu REFRESHER+
Dočíst článek
Máš již předplatné?
Přihlásit se
Dočíst článek
Poslat sms
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 132457 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Odemknutí přes SMS
Tenhle článek
Poslat sms Jak to funguje?
Všechny články za měsíc
🤩 Pouze 36 Kč navíc
POSLAT SMS Jak to funguje?
Po odemčení získáš
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Např.: Bělení zubů v Dr. Úsmev ZDARMA , Dentální hygiena v Dr. Úsmev ZDARMA nebo 2 kopčeky zmrzliny od Koun ZDARMA
Zobrazit všechny (9)
Domů
Sdílet
Diskuse