Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
14. dubna 2023 12:12
Čas čtení 0:42
Vojtěch Vanda

50 odstínů hnědi? Značka kondomů začala prodávat prezervativy v barvě kůže, chce oslavit individualitu

50 odstínů hnědi? Značka kondomů začala prodávat prezervativy v barvě kůže, chce oslavit individualitu
Zdroj: Unsplash/Deon Black/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI SEX SEXUÁLNÍ POMŮCKY
Uložit Uložené

Britská značka kondomů Roam se dle svého tvrzení rozhodla přijít na trh s „prvními kondomy v odstínu kůže na světě“. Jejich cílem má být oslava individuality všech aktivních sexuálních skupin, tedy i menšin.

Značka prodává kondomy ve čtyřech barvách: originální latexový kondom, světle hnědý, středně hnědý a tmavě hnědý. Vhodné jsou i pro vegany. „Roam byl vytvořen tak, aby ukončil stigma a hanbu při nakupování pro každého,“ řekl zástupce značky pro Daily Mail.

Doporučeno
Polovina mužů je ve vztahu šťastná i bez sexu. Co dalšího ukázal průzkum? Polovina mužů je ve vztahu šťastná i bez sexu. Co dalšího ukázal průzkum? 10. dubna 2023 14:24

„Starší značky nedokázaly uspokojit potřeby odstínů všech sexuálně aktivních komunit. Uvedení našich kondomů vhodných pro různý tón pleti představuje volbu, která nikdy předtím neexistovala. Takovou, která oslavuje individualitu,“ dodal.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Roam® (@explore.roam)

Značka se kromě toho snaží co nejvíc hledět na udržitelnost. To znamená, že i obaly prezervativů mají v sobě údajně o 40 % méně plastu než konkurence. Materiál kondomů je samozřejmě dermatologicky testován, vyroben z rozložitelného latexu, má vybalancované pH a neobsahuje „nadbytečné chemické látky“.

Doporučeno
„Erekce je plně viditelná, nehýbejte se.“ V roce 1994 měl pár sex v MRI přístroji, výsledný snímek přinesl revoluční zjištění „Erekce je plně viditelná, nehýbejte se.“ V roce 1994 měl pár sex v MRI přístroji, výsledný snímek přinesl revoluční zjištění 13. dubna 2023 9:00

Navíc část výtěžku z jejich nákupu, jak informuje New York Post, putuje organizaci Brooks, která se stará o to, aby byla antikoncepce dostupnější všem.

Anketa:
Zajímají tě první kondomy na světě v odstínech lidské kůže?
Samozřejmě!
Zůstanu u klasiky...
Samozřejmě!
63 %
Zůstanu u klasiky...
37 %

Když už mluvíme o dostupnosti, čeští potenciální zákazníci budou nejspíš smutní. Protože pokud tě nabídka oslovila, můžeš si kondomy koupit prozatím pouze v Británii a Severním Irsku, a to od 17. dubna.

Domů
Sdílet
Diskuse