Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
9. června 2023 6:00
Čas čtení 5:08
Ondřej Jarůšek

Neuvěřitelný příběh: Dostal doživotí za brutální vraždu 92leté ženy, kterou nespáchal. Stal se šampionem ve vězeňském boxu

Neuvěřitelný příběh: Dostal doživotí za brutální vraždu 92leté ženy, kterou nespáchal. Stal se šampionem ve vězeňském boxu
Zdroj: Unsplash/Emiliano Bar/volně k užití
SPORT BOJOVÉ SPORTY BOX
Uložit Uložené

Boxer Dewey Bozella má za sebou neskutečně silný životní příběh. Desítky let seděl ve vězení za vraždu, kterou spáchal někdo jiný. Ve vězení se stal šampionem a po propuštění na svobodu se rozhodl pomáhat druhým.

Život se s ním nikdy nemazlil. Deweyho otec byl násilník, který mu rozbil hlavu baseballovou pálkou, když mu bylo osm let. O rok později pak zbil jeho mámu tak moc, že zemřela. Jeden z jeho bratrů byl ubodán k smrti, dalšího zastřelili, třetí zemřel na AIDS. Dětství trávil v péči pěstounů nebo v ústavech. Ze střední školy odešel, nebavila ho. Místo toho se vydal na dráhu zločinu. Krádeže, drogy, hazard. Tak vypadalo jeho dospívání.

„Nikdy jsem nebyl žádnej svatoušek. Kradl jsem, ale nikdy jsem nikoho nezabil.“ – Dewey Bozella

Vražda, kterou nespáchal

Dewey Bozella už v útlém věku vedl život za hranou zákona a kvůli krádežím několikrát skončil v poutech. Jinak tomu nebylo ani v létě roku 1977. Kvůli krádeži rádia skončil před soudem, a jak sám vzpomíná, netrvalo dlouho a brzy jej policisté zatkli znovu. To jej ale nejdřív moc nepřekvapilo. Oplétačky s policií pro něj nebyly ničím výjimečným.

„V tu dobu mi bylo 18 let, odešel jsem ze školy a směřoval jsem k životu zločince kradl jsem, kouřil trávu, oddával se pití a hazardu, spal jsem s daleko staršími ženami a dělal jeden problém za druhým,“ popsal. Když mu policisté sdělili, že ho zatýkají kvůli podezření z vraždy, tak se tomu smál. Smích ho ale brzy přešel. U výslechu vzal policistovi diktafon a vzteky s ním hodil o zeď. Trval na své nevinně.

Bozella byl jedním z podezřelých v případu brutální vraždy 92leté ženy Emmy Crasper, kterou někdo zbil a udusil v jejím bytě v New Yorku.

Dewey Bozella (vlevo) vs. Larry Hopkins. 15. října 2011.
Dewey Bozella (vlevo) vs. Larry Hopkins. 15. října 2011. Zdroj: Getty Images/Stephen Dunn

Jelikož proti Bozellovi neexistovaly žádné přímé důkazy, které by ho z vraždy usvědčily, tak byla obvinění proti němu stažena a on byl po několika týdnech propuštěn.

Vyzkoušej předplatné REFRESHER+
jen za 12525
a čti vše bez omezení
Koupit předplatné
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 137666 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Jak jej za mříže dostala křivá svědectví.
  • Jaká byla léta ve vězení, kde seděl za zločin, který nespáchal.
  • Jak se za mřížemi stal šampionem boxu.
  • Jak bylo jeho jméno očištěno.
Domů
Sdílet
Diskuse