Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. srpna 2023 10:17
Čas čtení 0:57
Adéla Ježková

Hledá se lochneska. Badatelé připravují velkou pátrací akci v jezeře a hledají dobrovolníky a dobrovolnice

Hledá se lochneska. Badatelé připravují velkou pátrací akci v jezeře a hledají dobrovolníky a dobrovolnice
Zdroj: WikimediaCommons/volně k užití
NEWS VELKÁ BRITÁNIE ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Centrum Loch Ness hledá dobrovolníky a dobrovolnice na víkendovou pátrací akci po lochnesské příšeře.

Podle informací deníku Insider se jedná o největší pátrací akci za posledních 50 let. I ty se můžeš připojit k týmu, který spolu s organizací Loch Ness Exploration, jež sama sebe označuje za „nezávislý a dobrovolný výzkumný tým“, pátrá po bájném vodním tvorovi.

Podaří se odhalit „pravdu“?

„Hledáme novou generaci lovců příšer, kteří by pomohli odhalit pravdu 90 let po prvním slavném pozorování,“ uvedli zástupci centra na svém webu, kde se také můžeš k pozorování zaregistrovat. Akce se uskuteční v sobotu 26. a v neděli 27. srpna.

Doporučeno
Vše za 5 korun aneb navštívili jsme nejlepší sekáče na severu Čech Vše za 5 korun aneb navštívili jsme nejlepší sekáče na severu Čech 6. srpna 2023 11:00

Dodali, že budou nasazena průzkumná zařízení, která ještě nikdy nebyla na jezeře Loch Ness použita. „Patří mezi ně i termální drony, které pomocí infračervených kamer pořídí termální snímky vody ze vzduchu, protože pozorování tepla shora by mohlo být klíčovým prvkem pro identifikaci jakýchkoli záhadných anomálií. V neposlední řadě bude použit hydrofon k detekci akustických signálů pod vodou, který bude naslouchat případným voláním podobným volání Nessie,“ popsali. 

Jak uvádí Britannica, zprávy o příšeře obývající jezero Loch Ness pocházejí již z dávných dob. První písemná zpráva se posléze objevuje v životopise svatého Kolumby ze 7. století, podle které měl netvor pokousat plavce a chystat se zaútočit na dalšího člověka. Kolumba ale zasáhl a nařídil mu, aby šel zpět. Příšera poslechla a po staletí byla hlášena jen občasná pozorování.

Oblast jezera Loch Ness od té doby přitahuje zástupy lovců a lovkyň příšer. Rovněž se uskutečnilo několik sonarových průzkumů s cílem lochnesskou nestvůru najít, ale žádný nebyl úspěšný.

Domů
Sdílet
Diskuse