Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš článek:
Ghostlighting je nový WTF trend v randění, na který si dávej pozor

Pokud tě někdo „vodil za nos” a vyghostoval, je to hrozná zkušenost. Po čase se ale podle toho, jak vážné to bylo, zvládneš posunout dál a situaci v sobě uzavřít a uzdravit se. Pokud se ovšem „ghoster” nevrátí zpátky do hry. V takovém případě to může být náročnější.


Podle odborníků a odbornic existuje několik důvodů, proč se člověk, který tě vyghostoval, může znovu objevit nebo se s tebou pokusit znovu spojit. Ghosting je často důsledkem nejistoty, což znamená, že osoba, která náhle zmizela, může mít potřebu absolutní kontroly nad průběhem všech svých vztahů, bez ohledu na to, jak jsou vážné nebo náhodné. V tomto scénáři se může znovu objevit, aby ti řekla, co jsi způsobil*a, že se zachovala tak, jak se zachovala, a přesunout tak vinu na tebe a ospravedlnit své nejisté jednání.


Další možností je, že najednou začne žárlit. Sleduje tvůj Instagram a vidí, jak dobře se ti daří bez ní*něj. Potom možná začne litovat svého rozhodnutí zbavit se tě a cítí nutkání podkopat dál tvoje štěstí. I přesto, že šance na úspěch a nějaký návrat není realistická, se může stát, že pocit hořkosti, který po jeho*jejím ghostování cítíš, tě přiměje k věcem, které bys normálně nedělal*a. Nedávej ghosterovi druhou šanci.

Pozor na manipulativní praktiky

Dalším důvodem ale může být, že se jedná o typ člověka, který by se dal popsat jako sériový ghoster, jenž se prostě rád objeví znovu, kdykoli mu začneš chybět nebo se začne nudit. To pro tebe může být neuvěřitelně těžké a člověk, který ti pozornost dává jen po „drobkách“, pro tebe nikdy nebude dobrý. Vypínat a zapínat zájem a pozornost je klasická manipulativní taktika. 

Doporučeno
S tímhle trikem ti stoupne počet matchů o 10 procent. Udělali jsme průzkum, co nejvíc funguje na randicích aplikacích S tímhle trikem ti stoupne počet matchů o 10 procent. Udělali jsme průzkum, co nejvíc funguje na randicích aplikacích 12. ledna 2024 12:00

V některých situacích může být znovuobjevení někoho, kdo tě opustil, vzrušující a může ti to připadat, jako že vám dal osud druhou šanci, a celkově to působí jako pozitivní věc, když se ti do života vrátí někdo, kdo se vypařil. Vyvolává to pocity, že stojí za to o tebe bojovat nebo že prostě neodolal tomu, jak jsi úžasná. Pokud se člověk vrací, aby s tebou manipuloval, nemusíš to vidět.

Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek končí na další straně
Strana 2 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse