Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. července 2024 v 13:00
Čas čtení 10:00
Karina Kováčová

Byla jsem na rande se sugar daddym: Chtěl mi posílat peníze každý týden a zaplatit mi nová prsa

Byla jsem na rande se sugar daddym: Chtěl mi posílat peníze každý týden a zaplatit mi nová prsa
ZAJÍMAVOSTI RANDĚNÍ VE 21. STOLETÍ
Uložit Uložené

Ve vztahu se sugar daddym jsem se mohla mít jako v ráji. Chtěl mi posílat kapesné, platit nájem i dovolené. Jak vypadalo naše skutečné rande, kde jsem chtěla prozkoumat tento fenomén?

Mít dobrou práci, partnera, později rodinu. To byl kdysi ideál šťastného života. Toho, komu se to nepodařilo, lidé označovali jako starého mládence nebo starou pannu a někdy dokonce i jako ženu lehkých mravů. Dnes jsou ideály jiné a stejně je to i se vztahy. Lidé v mém okolí se často zamýšlejí, jak může mít nějaká 20letá dívka stále novou kabelku, nejnovější mobil a fotky z různých exotických destinací. Platí jí to rodiče? Může to tak být, ale není to jediná možnost. 

Sugar dating je často skloňované, ale také tabuizované téma. Vždyť málokdo přizná, že se nechává finančně podporovat, často od značně staršího cizího člověka. V zahraničí se takové „vztahy“ podle mých zjištění postupně normalizují. Děje se to ale i u nás? Rozhodla jsem se, že si to zjistím. Jak jinak než na vlastní kůži.


💡Slovník
Sugar dating je specifický partnerský vztah, který funguje na základech dobrého finančního zabezpečení ze strany jednoho z partnerů. Sugar daddy je nadstandardně zajištěný muž (většinou značně starší než partnerka), kterému dělá radost materiálně a finančně pomáhat své partnerce na základě dohody. Sugar baby je osoba, kterou sugar daddy finančně zajišťuje.

Otevřela jsem si proto internetový prohlížeč a začala jsem hledat, jestli existuje slovenská stránka pro sugar dating. K mému překvapení je jich u nás několik a mohla jsem si tedy vybírat, která mi bude nejvíc vyhovovat. Nastal čas na vytvoření profilu, přidání informací a nahrání fotky. Jelikož jsem měla v plánu reálné setkání, musela jsem si nahrát reálnou fotku, ale jméno a soukromé informace jsem z bezpečnostních důvodů uváděla falešné.

Virtuální diamanty

„Hledám muže, který se o mě postará, když to budu potřebovat. Bude mi rozumět. Budu se na něj moci kdykoli spolehnout. Cestování je jen bod k dobru. Všechno si umím vyřešit sama, ale je hezké vědět, že je tu někdo, kdo mi bude oporou. Finanční podpora je také velké plus,“ svítilo v mém profilu na seznamce. Všechny texty jsem si musela vymyslet do posledního puntíku, aby byly mé podmínky a potřeby srozumitelné pro toho správného člověka: bohatého staršího muže, co hledá mladší partnerku, kterou by mohl finančně zajišťovat. 

Doporučeno
S tímhle trikem ti stoupne počet matchů o 10 procent. Udělali jsme průzkum, co nejvíc funguje na randicích aplikacích S tímhle trikem ti stoupne počet matchů o 10 procent. Udělali jsme průzkum, co nejvíc funguje na randicích aplikacích 12. ledna 2024 v 12:00

Neuběhlo ani pět minut a začaly mi chodit zprávy. „Ahoj, slečno, zaujal mě tvůj profil, hledám přesně někoho takového jako ty.“ Podobných zpráv jsem dostala opravdu hodně a mohla jsem si vybírat, s kým půjdu na rande. To, co na normální seznamce nenajdeš, je kromě obecných informací také stav majetku, jakým daný muž disponuje. Sugar dating stránka, na kterou jsem se přihlásila, vyžadovala také měsíční předplatné. Považuji to za docela dobrý krok, neboť máš hned jistotu, že člověk je způsobilý k luxusnímu randění. 

Obyčejné předplatné stálo čtyři eura, tedy zhruba sto korun. Pro sugar daddies však byly i další možnosti, a to takové, že si mohli zvýšit „hodnost“. Čím vyšší částku zaplatili, tím vyšší hodnost jim na profilu svítila, což dalo sugar babies správný  signál o dobrém finančním zabezpečení. „Virtuální diamant na stránce stojí 250 eur (6 300 korun) pro sugar daddies, čili pokud na jeho stránce vidíš alespoň jeden, tak si můžeš být jistá, že jsi našla opravdu finančně zabezpečného sugar daddyho,“ píše luxusní seznamka.

sugar dating
Zdroj: Screenshot/Karina Kováčová

Takhle to na profilu sugar daddies přibližně vypadalo:

sugar daddy
Zdroj: Refresher/Screenshot webstránky/Karina Kováčová

Takže můj plán klidně mohl vyjít. Sugar dating seznamky existují a je tu reálná možnost, že bych tu našla adepta na sugar daddyho a setkala se s ním. Hned mě napadlo množství otázek o průběhu celého rande a zejména o tom, jak svůj záměr řeknu svému skutečnému příteli, kterému jsem to samozřejmě nemohla zatajit. Neměla jsem přece žádné nekalé úmysly. Chtěla jsem jen zjistit, jak takové randění funguje. Můj přítel naštěstí mou práci podporuje, a i když jsem neměla úplně běžný požadavek, souhlasil s mým experimentem.

Doporučeno
Feministický check list: Jak na prvním rande poznáš, že se netaháš s mizogynem? Feministický check list: Jak na prvním rande poznáš, že se netaháš s mizogynem? 24. listopadu 2023 v 6:00

Pustila jsem se do konverzací, abych si mohla domluvit schůzku. Dlouhé psaní s potenciálním sugar daddym jsem však chtěla přeskočit a hned jsem se snažila domluvit si rande. Podařilo se mi to a k mému překvapení jsme se s pánem dohodli hned na příští den ráno. Měli jsme si spolu dát snídani v jednom bratislavském podniku. 

Všechno jsem si předem důkladně naplánovala. Kolegům jsem nasdílela svou polohu a informovala je o celém postupu. Můj sugar daddy mi navrhl, že pro mě přijede domů, což jsem odmítla a vymluvila jsem se na prvotní bezpečnost. „Ještě tě neznám a opatrnosti není nikdy dost. Přijdu tam sama, doufám, že tomu rozumíš,“ napsala jsem mu ve zprávě. Nechtěla jsem riskovat, víc než bylo nutné.

Přidej se do klubu REFRESHER+
Základní
125 Kč
Účtuje se jednou za 4 týdny
31,25 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Méně reklam
150 kreditů každé 4 týdny na nákup benefitů
Roční - 17 %
1 500 Kč 1 250 Kč
Účtuje se jednou za rok
24,04 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Úplně bez reklam
2 000 kreditů ihned na nákup benefitů
Sdílení článků kámošům a kámoškám
Všechny možnosti předplatnéhoMám slevový kód
Dokončením souhlasím s pravidly a podmínkami portálu Refresher.
Přidej se do klubu REFRESHER+

Co se dozvíš po odemčení?

  • Jak jsem se s kolegy připravila na celou akci a jak jsem se pojistila. 
  • Jaký jsem měla ze sugar daddyho pocit a o čem jsme si povídali. 
  • Co všechno mi chtěl nabídnout a jak probíhalo naše setkání. 
  • Jakou dohodu jsme nakonec udělali a co všechno ode mě vyžadoval on. 
  • Proč mi ho bylo na konci líto. 
  • Jak reagoval na pravdu, kterou jsem mu později o sobě řekla. 
  • Co si o mém experimentu a o sugar datingu myslí psycholog.
Dočíst článek
Máš již předplatné?
Přihlásit se
Dočíst článek
Poslat sms
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 163834 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Odemknutí přes SMS
Tenhle článek
Poslat sms Jak to funguje?
Všechny články za měsíc
🤩 Pouze 36 Kč navíc
POSLAT SMS Jak to funguje?
Po odemčení získáš
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Např.: PPV kód na Oktagon 60 , Pizza v Oggi ZDARMA nebo Burger v Roxore ZDARMA
Zobrazit všechny (9)
Domů
Sdílet
Diskuse